duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cine repară cicatricile orașului produse în urma accidentelor rutiere

  de Raluca Medeleanu | 20 iunie 2023, 11:07 AM | Recomandările editorilor | Strada

  4

  Nu există săptămână fără un accident, sau chiar mai multe accidente în municipiu. Fie mai grave, fie simple tamponări, de cele mai multe ori, chiar dacă din fericire nu produc victime, ele produc daune materiale. Și, pe lângă daunele materiale produse de un șofer neatent autoturismului unui alt șofer, care de cele mai multe ori își vedea liniștit de condusul regulamentar, apar și daunele asupra elementelor care le-au stat în cale: câte un coș de gunoi, un stâlp de iluminat, parapetul de la stația de tramvai, un copac…

  Toate acestea sunt bunuri ale municipiului, plătite din bani publici. De regulă, bani mulți. Cel mai recent exemplu de „victime colaterale” s-a petrecut chiar marțea trecută, în 13 iunie.

  Atunci, în urma impactului dintre două autoturisme în fața Primăriei Arad, unul dintre vehicule a părăsit partea carosabilă, a trecut peste trotuar și s-a oprit direct în piatra masivă a bordurii rondoului de flori. A lovit și o biată femeie care stătea pe o bancă, iar banca a „zburat” în spațiul verde. Din fericire, femeia a fost doar ușor rănită, cel mai probabil rămânând însă cu o amintire traumatică.

  La o săptămână de la evenimentul rutier, „cicatricile” sunt încă vizibile. Bordura din piatră e serios avariată, pavajul e dezmembrat, stâlpul de protecție din fier încă lipsește. Nu ar fi normal ca municipalitatea să fie nevoită să achite tot din bugetul local înlocuirea elementelor distruse, ci cel care a fost declarat vinovat de producerea accidentului. Însă câte lucruri nu merg pe dos în țara asta!

  Din informațiile pe care le-am primit de la purtătorul de cuvânt al Primăriei însă, se pare că în acest caz logica funcționează așa cum e cazul.

  Vinovatul trebuie să scoată banul, iar pentru a se asigura de acest lucru, de fiecare dată, municipalitatea se îndreaptă în instanță împotriva șoferului vinovat, în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

  Să vedem, așadar, cât timp va necesita justiției să dispună readucerea la normal a zonei din fața Palatului Administrativ afectată de accidentul în cauză…

   

  Citește și: Accident în fața Primăriei. A fost lovită o femeie care stătea pe o bancă de lângă trotuar • Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Excelent articol! 👏👍
   .
   Exact problema asta am sesizat-o LA NIVELUL ÎNTREGII ȚĂRI, faptul că daunele la BUNUL PUBLIC, provocate în urma unor accidente, nu sunt reparate cu anii, iar apoi ajung SĂ FIE RECONDIȚIONATE TOT DIN BANUL PUBLIC – spre mulțumire firmelor de asigurări!!! 😡
   .
   Am ajuns o țară „din lumea a treia”, în care, din banii celor mulți și amărâți, sunt susținuți (la greu) cei puțini și răsfățati!
   Iar categoria răsfățaților e formată din majoritatea băncilor, a firmelor de asigurări, a marilor corporații, a marilor trusturi de presă (de aceea nici nu veți vedea în paginile lor articole pe aceste teme !!!) și a micilor firme clientelare, de partid.
   .
   Culmea e, că aceste mari trusturi de presă, care nu vor să vadă aceste derapaje pe banii publici (din care, inclusiv ele se înfruptă !!!), ne tot repetă „placa” comunismului, în care, o CASTĂ DE PRIVILEGIAȚI se înfruptă din plin, din BANUL PUBLIC, râzându-le, apoi, în bot, celor mulți și amărâți care LE SPONZORIZEAZĂ LUXUL . 😠
   Păi EXACT ASTA se întâmplă și acum …!!! Să înțeleg că încă trăim în comunism….? 🤔

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.