joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cine râde în weekend, râde mai bine. La Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

  de Special Arad | 7 septembrie 2022, 12:48 PM | Cultură

  0

  De un spectacol în care râsul se ține la vedere. De asta au parte arădenii (și nu numai) care își fac timp, la finalul acestei săptămâni, să treacă pe la teatru. Două seri la rând, sâmbătă, 10 septembrie și duminică, 11 septembrie, de la ora 7 seara, pe scena mare a Teatrului Clasic se joacă „Zise el, zise ea” – o comedie IMPRObabilă.

  Imaginați-vă că în fiecare seară puteți vedea un spectacol nou nouț. Și asta chiar dacă titlul și distribuția sunt aceleași. Pare greu de crezut, nu-i așa? Ei bine, «Zise el, zise ea» este tocmai un astfel de spectacol. Un proiect de teatru de improvizație în care situațiile sunt create cu ajutorul publicului și… cresc chiar sub ochii voștri, ai spectatorilor. E o provocare la care, dacă sunteți dornici de distracție, trebuie să răspundeți afirmativ. Vă așteptăm la teatru!” – spune Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

  „Zise el, zise ea” îl are ca antrenor (nu regizor) pe actorul Dragoș Muscalu.

  „«Zise el, zise ea» e un spectacol de improvizație. Atenție! Improvizație, nu stand-up! Diferența este esențială. Improvizația e o formă de teatru, stand-up-ul e o formă de entertainment . Diferența dintre cele două este una colosală. La stand-up ești singur pe scenă, ai textul scris de acasă. La impro – ai tot timpul cel puțin un partener de scenă și totul se creează pe loc: situații, text… totul. La stand-up știi ce vei spune, la impro – descoperi și tu, împreună cu publicul… atunci… pe loc – spune Dragoș Muscalu.

  S-au lăsat antrenați și provocați actorii: Carmen Butariu, Florin Covalciuc, Robert Pavicsits, Cosmin Blaga, Alina Vasiljević, Angela Petrean Varjasi și Calița Nantu. Lor li se alătură și doi improvizatori muzicali: Alex Popa și Paul Tonca.

  Echipa spectacolului este completată de: Lucian Moga (light design), Cosmin Lupan (sunet), Cosmin Blaga (regie tehnică), Alex Dancu și Sergiu Poenar (operatori lumini), Krisztina Mezei (cabinieră), Ion Stan (șef producție), Carmen Ispas (impresariat artistic) și Laurian Popa (grafică afiș). Scenografia este semnată neconvențional de… motanii: Klaus și Gusti.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.