luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cine este Aleksandr Dvornikov, noul general rus care coordonează invazia din Ucraina. „O invitație la mai multe crime de război?”

  de - | 12 aprilie 2022, 11:20 AM | Internaţional

  0

  (foto: Kenneth Roth / Twitter)

  Noul general numit de Kremlin să coordoneze invazia rusă din Ucraina este renumit pentru atacurile comise împotriva civililor. Aleksandr Dvornikov a condus operațiuni sângeroase în Siria și Cecenia – spune un general american, citat de CNN și EuropaFM.

  Generalul Aleksandr Dvornikov, cel care acum coordonează invazia armatei ruse în Ucraina, este renumit pentru modul în care și-a condus trupele pe front în operațiuni precum cele din Siria, Cecenia sau Crimeea.

  Mark Hertling, un general american în rezervă a povestit pentru CNN că Dvornikov a fost premiat adesea chiar de către Vladimir Putin și că a fost tipul de călău care a coordonat multe atacuri împotriva civililor, a distrus locuințele oamenilor și a provocat haos. El este adeptul tacticii pământului pârjolit și trebuie trebuie să aducă Rusiei un success militar înainte de parada de 9 mai din Moscova, spune generalul american.

  Acesta amintește însă că armata rusă se confruntă în prezent cu multe dificultăți și nu are nici suficiente echipamente și nici foarte multe trupe.

  Aleksandr Vladimirovici Dvornikov are 60 de ani și a primit chiar de la Vladimir Putin titlul de Erou al Federației Ruse pentru modul în care a condus intervenția militară rusă din Siria.

  Sursa: europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.