vineri, 22 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cincinal Special! E ziua noastră, cinci ani de libertate, cinci ani în care scriem despre voi și pentru voi

  de Special Arad | 7 aprilie 2019, 4:17 PM | Special | Știri Arad

  6

  Cinci ani de Special Arad. Cinci ani de când ne aflam șase oameni într-un birou… special, cinci ani de când am apăsat pentru prima dată butonul „publish” și apărea primul articol de pe acest site. Era exact ca și acum, o duminică însorită de aprilie, iar satisfacția noastră era enormă.

  Am folosit intenționat termenul „cincinal” în titlu. Cincinalul, planul cincinal, este o invenție comunistă. A apărut în Uniunea Sovietică și apoi a fost preluată și în România odată ce comuniștii au pus mâna pe această țară. Nu am scris întâmplător asta. Jumătate dintre noi cei de la Special Arad am trăit ani buni și în acea perioadă. Am trăit în acea perioadă în care televiziunea, radioul sau ziarele nu erau altceva decât instrumente de propagandă. Lipsea libertatea. Nu lipsea doar libertatea de exprimare, ci și libertatea de mișcare sau libertatea de a alege. Asta ne doream de mici, să avem libertate deplină, iar acum, de cinci ani încoace, profităm din plin de acest drept fundamental.

  Când s-a născut Special Arad, la 7 aprilie 2014, asta a fost ideea: libertatea. Libertatea de a scrie, de a spune lucrurilor pe nume indiferent cine ar fi implicat. Nu am plecat la drum cu un plan cincinal în față și tocmai de aceea nu ne facem un bilanț acum. Bilanț ne facem zilnic, săptămânal, lunar, și atât timp cât vă avem pe voi, cititorii noștri alături, vom găsi mereu entuziasmul de a scrie, de a munci, de a vă relata zilnic din cotidianul arădean și nu numai.

  „Nu evităm să scriem despre nimic; exploatăm orice subiect, deschidem orice polemică și nu numai că nu ne e frică să «ne luăm» de potentații locali cu funcții și cu bani, ci chiar considerăm prioritare subiectele care-i includ. Acesta este, de altfel, și «ingredientul special» pe care-l folosim în orice articol – unul, de altfel, la îndemâna oricărui ziarist din acest județ – dar, vai!, atât de puțin folosit”, scriam când am împlinit un an de existență, iar citatul acesta ni se potrivește perfect și acum.

  După cinci ani Speciali, putem afirma cu mândrie că nu, nu suntem ai nimănui, nu avem pe nimeni în… „spate”, nu ne finanțează nici un partid, nici un om politic, nici Primăria, Consiliul Județean sau Guvernul. Suntem ai noștri, suntem o familie, suntem un grup de prieteni care scriem pentru voi, despre voi. „Scrie despre tine” e motto-ul acestui site și asta facem de cinci ani și o vom mai face mult și bine.

  La final nu o să spunem că ne întâlnim peste cinci ani, după un nou… cincinal. Rămâne să ne vedem zilnic, ne vedem de fiecare dată când se întâmplă ceva important în acest oraș, în acest județ sau în această țară. Ne vedem de fiecare dată când cei pe care i-am ales să ne administreze patrimoniul sau banii publici calcă pe bec. Ne vedem și atunci când arădenii performează și, din păcate, ne vedem și atunci când pleacă dintre noi unii oameni dragi.

  Vă mulțumim că ne citiți și… La mulți ani, nouă! 🙂

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La mulți ani!
   Sa fiți adevărați romani sa aveți coloana vertebrala ca asta ne cam lipsește .
   Ne clatinăm de fiecare data când ar trebui sa fim adevărați patrioti și sa ne iubim aceasta tara și istoria ei.
   De fapt o cam uitam și riscam sa luam din ea tot ce e mai rău.
   Sănătate maxima la toți.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.