vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cinci vietnamezi, prinși la vama Nădlac într-un TIR. Încercau să treacă ilegal granița

  de Special Arad | 26 februarie 2018, 11:51 AM | Nădlac | Știri Arad | Urmăriți

  0

  foto de la fața locului

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota au depistat cinci persoane din Vietnam care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în compartimentul de marfă al unui TIR.

  În data de 24.02.2018, în jurul orei 23.30, la P.T.F Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul bulgar Toni D., în vârstă de 47 de ani, conducând automarfarul marca Scania, înmatriculat în Bulgaria, care efectua un transport de granule de plastic din Grecia în Ungaria.
  În urma activităţilor întreprinse pentru combaterea migraţiei ilegale, la controlul asupra automarfarului, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în interiorul mijlocului de transport, printre bunurile transportate, cinci persoane de sex masculin.
  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni vietnamezi cu vârste cuprinse între 25 şi 43 de ani, solicitanţi de azil în România. La cercetări, șoferul a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care persoanele în cauză s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări pentru TIR.
  Persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.
  Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor cinci cetățeni vietnamezi acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferului bulgar pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.