marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cinci traficanţi de heroină, reținuți după ce un tânăr a murit de supradoză în timpul unui festival

  de Special Arad | 10 iunie 2022, 8:11 AM | Naţional

  0

  Cinci traficanţi de heroină din Bucureşti au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, în urma unei ample acţiuni declanşate împreună cu Poliţia Română pentru combaterea traficului de droguri după evenimentele de la Festivalul Saga, unde un tânăr a murit de la o supradoză.

  Conform Digi24, miercuri, procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog au efectuat 11 percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, fiind descoperite aproximativ 90 de grame de heroină, pregătită pentru vânzare, 117 doze de heroină, 149 de comprimate de metadonă, 2 pliculeţe cu substanţe pulverulente, 3 cântare electronice de precizie, precum şi sumele de 22.000 de lei, 1.100 de euro şi 90 de lire sterline.

  Joi, DIICOT a anunţat, citat deAgerpres, că a reţinut cinci traficanţi de droguri, urmând ca aceştia să fie duşi în instanţă cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

  DIICOT susţine că, în perioada martie – iunie 2022, în Bucureşti, a acţionat un grup infracţional organizat având drept scop săvârşirea de infracţiuni de trafic de droguri de mare risc, respectiv de heroină.

  Liderul acestei grupări se ocupa de procurarea şi porţionarea heroinei, care era vândută consumatorilor din Bucureşti prin intermediul altor traficanţi, pe care îi aproviziona cu heroină şi de la care colecta sumele de bani rezultate în urma vânzării drogurilor.

  Drogurile au fost depozitate şi porţionate în vederea vânzării în mai multe locaţii din Bucureşti, activitatea de vânzare a drogurilor desfăşurându-se atât stradal, cât şi în interiorul mai multor imobile.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.