marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci tineri din Nădlac și Semlac au tăbărât într-o casă din Șeitin și au furat tot ce le-a căzut în mâini. Când au fost surprinși de proprietar, l-au amenințat cu o macetă

  de Special Arad | 4 iulie 2019, 12:40 PM | Știri Arad

  1

  (foto: Arhivă & Poliția Română)

  Polițiștii Secției 2 Rurală Arad au identificat cinci tineri, bănuiți de tâlhărie calificată. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.

  Astfel, la data de 2 iulie, un tânăr de 23 de ani, din Șeitin a reclamat că, în noaptea de 1/2 iulie, mai multe persoane necunoscute, prin forțarea porții de acces, ar fi pătruns în curtea imobilului în care domiciliază, l-ar fi imobilizat și i-ar fi sustras un telefon mobil, un aparat de cafea, o stație de muzică cu boxe și unelte, în valoare de aproximativ 7.000 de lei, iar la plecare, victima ar fi fost amenințată cu o macetă, pentru a nu părăsi locuința.

  În urma investigațiilor efectuate de polițiști, au fost identificați cinci tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 28 de ani, din Nădlac și Semlac, bănuiți de comiterea faptei.

  Astfel, la data de 3 iulie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Judecătoriei Arad, au fost efectuate trei percheziții domiciliare pe raza localității Nădlac, iar la domiciliul bărbatului de 28 de ani, au fost depistate bunurile sustrase din Șeitin, precum și 1.830 de lei, 570 de euro și 160 de țigarete netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă.

  În baza probatoriului administrat, cei cinci tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și contrabandă.

  Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglemantată de Codul de Procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  s2r 1

  s2r 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dacă pleci de la prezumția de nevinovăție,atunci reținerea unei persoane ,pe ce bază se face? Reții pe cineva atunci când deții ceva probe,din care reiese că respectivul a comis o faptă care este prevăzută în CPP . Legi idioate!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.