miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci români, reținuți pentru că se ocupau cu asasinate la comandă. Aceștia erau plătiți cu monede electronice

  de Special Arad | 7 aprilie 2022, 8:56 AM | Naţional

  0

  (foto: Captură video)

  Cinci români au fost ridicați de procurorii DIICOT, în calitate de suspecți, într-un dosar de instigare la infracțiunea de omor și spălarea banilor. Rețeaua administra mai multe site-uri pe care erau postate servicii de contractare a unor asasinate la comandă.

  Informația apare într-un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală care arată că, pe parcursul zilei de miercuri, procurorii au efectuat 7 percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj și Hunedoara.

  Descinderile au fost făcute în baza unei cereri de comisie rogatorie transmisă de către autoritățile din Statele Unite ale Americii, într-o cauză care privește cercetarea mai multor cetățeni români sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la infracțiunea de omor și spălarea banilor.

  Autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii vizează activitatea unui grup infracțional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă. Aceste site-uri erau accesibile numai prin intermediul unei rețele care folosește programe informatice care maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea și direcționarea traficului prin relee intermediare. Site-urile păreau să accepte plata serviciilor exclusiv în monedă electronică”, arată comunicatul DIICOT.

  Americanii au stabilit că grupul în cauză „este format din cinci sau mai multe persoane aflate pe teritoriul României, care a acționat în mod coordonat pentru administrarea site-urilor respective și în vederea spălării sumelor de bani obținute în urma comiterii infracțiunilor de instigare la omor”.

  Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este de aproximativ 500.000 de euro”, menționează comunicatul

  Persoanele față de care au fost emise mandate de aducere (5 suspecți și 4 martori) au fost conduse la sediul unităților de poliție pe raza cărora au fost efectuate perchezițiile domiciliare, în vederea audierii și continuării cercetărilor”, mai arată DIICOT, conform sursei citate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.