sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cinci plaje din Barcelona au fost închise din cauza rechinilor

  de - | 18 iulie 2022, 11:02 AM | Internaţional

  0

  Cinci plaje din Barcelona au fost închise, după ce în apropierea țărmului au fost văzuți trei rechini. Au fost ridicate imediat steagurile roșii, care interzic intrarea în apă, deși autoritățile spun că acești rechini nu sunt periculoși pentru oameni.

  Este pentru prima dată în ultimii 10 ani când un rechin din specia mako este observat în Marea Mediterană. Cel mai rapid exemplar din lume a fost filmat la aproximativ 100 de metri de țărm, scrie digi24.ro.

  Adrian Bîlbă, doctor în științe: „Rechinii încearcă să se adapteze, au trecut prin schimbări. Sunt în căutare de noi medii, le-am pescuit peștele, le-am luat coralii si coralii nu mai găzduiesc pești și ajungem în situația de a-i îndrepta noi spre alte zone de hrănire. Prezența noastră în oceane și mări nu-i mai sensibilizează, ei nu mai au teama de om, devin curioși, vor ajunge tot mai aproape de noi!”.

  Rechinul din specia mako poate atinge o viteză maximă de 75 de kilometri pe oră și are dimensiuni impresionante, aproape 3 metri, scrie digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.