Cinci persoane au fost martore la atacul din Oradea. Nimeni nu a încercat să vină în sprijinul femeii

  de Mihai Todoca | 12 ianuarie 2021, 1:37 PM | Regional

  0

  Vestea că fostul șef al Poliției Locale din Oradea și-a înjunghiat soția (de care era separat) a ținut ziarele naționale „fierbinți”, cititorii dorind să afle tot mai multe despre cine este agresorul și cel mai important, motivul pentru care a recurs la acest gest criminal.

  Din ceea ce relatează presa locală, Paul Kover nu a avut probleme din punct de vedere profesional care să fie cauzate de el. În două rânduri și-a pierdut locul de muncă, din cauza unor restructurări, dar a reușit să revină în cadrul Poliției Locale Oradea în funcția de polițist local. Problemele, se pare, că le avea în viața de familie, mai mulți vecini declarând că auzeau de multe ori scandal la ei în casă.

  De ce a recurs Paul Kover la acest gest încă nu se știe, iar alții pot doar specula asupra motivelor ce au împins-o pe soția acestuia, mamă a doi copii, să ceară un ordin de restricție împotriva lui. Ceea ce se știe totuși este că la incidentul care a lăsat-o pe biata femeie într-o baltă de sânge, au fost mai mulți martori care au asistat la atacul care se petrecea sub ochii lor. Nu mai puțin de cinci oameni au asistat nepăsători la strigătele de ajutor ale femeii, care încerca să scape de atacurile soțului.

  Nici unul dintre cei prezenți nu au mișcat un deget pentru a o ajuta pe femeia disperată, nici măcar un apel la 112. Sigur că din postura de martori e simplu să ne protejăm demnitatea și integritatea cu „sfântul”: „Nu mă bag, nu știu ce e acolo, poate și-o merită”, și de câte ori nu am auzit aceste cuvinte spuse într-un mod dojenitor, cu o urmă de superioritate, când ea de fapt maschează lipsa empatiei.

  Pentru că, în esență, asta e portretul martorului: o lipsă de empatie crasă, mascată de instinctul de conservare.

  În afara faptului că cinci oameni erau îndeajuns pentru a opri atacul, nici măcar nu s-a sunat la 112 pentru anunța ceea ce se petrece.

  Cele petrecute se puteau termina prost, foarte prost. Doi copii ar fi putut rămâne fără mamă și fără tată, având în vedere că acesta, conform codului penal ar fi primit o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

  Vezi video pe ebihoreanul

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.