joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci județe lovite puternic de inundații. Salvatorii ISU au intervenit pentru salvarea persoanelor izolate

  de - | 26 decembrie 2021, 7:16 PM | Naţional

  0

  (foto: ISU / Facebook)

  Pompierii și salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au intervenit duminică în mai multe județe din țară pentru a ajuta la salvarea unor persoane izolate de inundații, la scoaterea apelor din gospodării sau la degajarea unor drumuri inundate. Râurile din vestul țării sunt sub cod portocaliu și galben de inundații.

  Pompierii au avut de înfruntat nivelul ridicat al apei şi terenul mlăştinos pentru salvarea unei persoane rămasă izolată la staţia de epurare din localitatea Ioaniș, județul Bihor, ca urmare a creşterii cotelor râului Crişul Negru, anunță ISU într-o postare pe Facebook.

  Judeţul Bihor nu a fost singurul în care s-au înregistrat efecte ca urmare a precipitaţiilor abundente. În ultimele ore, în alte patru judeţe (Alba, Hunedoara, Mureş şi Tulcea) s-au produs efecte ca urmare a vremii nefavorabile.

  Judeţul Alba

  În localitatea Sohodol se intervine pentru refacerea carosabilului pe DC 90 distrus de o viitură. Accesul se realizează doar pietonal, nu sunt localităţi izolate, există rute ocolitoare.

  Judeţul Bihor

  În localitatea Ioaniş s-a intervenit pentru salvarea unei persoane rămasă izolată la staţia de epurare din localitate, ca urmare a creşterii cotelor râului Crişul Negru.

  Judeţul Hunedoara

  Pe DJ 762, pe raza localitatea Ribiţa traficul rutier este restricţionat pentru autovehiculele cu MTMA sub 2 tone din cauza apei şi aluviunilor de pe carosabil.

  Judeţul Mureş

  În localitatea Deda s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curţi, iar pe DJ 154A traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate din cauza apei de pe carosabil.

  Judeţul Tulcea

  Din cauza vântului puternic sunt suspendate manevrele în Bara Sulina.

  „La acest moment, în judeţele din Vestul ţării, reprezentanţii autorităţilor execută recunoaşteri în teren în vederea monitorizării cotelor râurilor aflate sub incidenţa codului portocaliu de inundaţii”, se mai arată în comunicatul ISU.

  Hidrologii au emis duminică o avertizare Cod portocaliu de inundații pe râuri din 7 județe din vestul țării. De asemenea, râuri din alte județe sunt sub avertizare Cod galben.

  sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.