luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update Cinci de zece pe linie la Evaluarea Națională, la Arad. Peste 1000 de elevi arădeni însă n-au trecut examenul

  de Tomck@t | 22 iunie 2020, 1:54 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  (foto: haihuin2.com)

  Ministerul Educației și Cercetării a publicat lista cu rezultatele elevilor la examenele de Evaluare Națională 2020, iar județul Arad se poate lăuda în acest an cu cinci elevi care au obținut nota maximă, zece pe linie.

  Cei cinci elevi arădeni sunt din trei instituții de învățământ și anume Colegiul Național „Moise Nicoară” (trei elevi cu media 10), Colegiul Național „Vasile Goldiș” (un elev) și Liceul Național de Informatică (un elev).

  Situația statistică la nivelul județului Arad, înainte de contestații, arată că dintre cei 3245 candidați prezenți, 2365 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 72,88%. Rata de participare a fost de 90,39%.

  La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2672 candidați (82,16 %), iar 62 candidați au fost notați cu 10 (zece).

  La proba de Matematică, 2116 candidați (65,17 %) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 28 de candidați au obținut nota 10 (zece).

  La limba și literatura maternă, 145 candidați (din 156 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5. 

  Nu a fost eliminat niciun un elev din cauza unor tentative de fraudă.

  Față de anii trecuți, numele elevilor nu mai sunt făcute publice datorită noului Regulament General de Protecția Datelor (GDPR), dar pentru verificarea individuală a notelor obținute, fiecare elev a primit un cod propriu.

  Nivel mare de absenteism și sute de elevi cu media sub 5

  Din 3590 elevi înscriși în tot județul Arad, 880 de elevi nu au luat media de trecere (nota 5), iar 345 au fost absenți.

  Pentru elevii de clasa a VIII-a care obțin o medie sub 5 devine obligatoriu învățământul profesional.

  Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

  Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

  Niciun candidat din judeţul Arad nu va susține Evaluarea Națională în etapa specială, anunță ISJ Arad.

  Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.