luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci cămătari reținuți de procurorii DIICOT! Ce arsenal s-a găsit la aceștia acasă

  de Special Arad | 11 februarie 2016, 9:41 AM | Naţional

  0

  30.270 de euro, 6.500 de lei, 1.650 de  petarde, un laptop, o tabletă, 6 telefoane mobile, mai multe arme albe, dar şi acte şi chei de la 8 autoturisme au fost ridicate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Mureș şi procurorii D.I.I.C.O.T., în urma celor 12 percheziţii effectuate ieri, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în şantaj și cămătărie. / 4 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore iar împotriva unei persoane s-a luat măsura controlului judiciar.

  La data de 9 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureș şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Târgu Mureș au efectuat 12 percheziţii, la locuinţele unor persoane bănuite de cămătărie, şantaj și constituirea unui grup infracţional organizat.

  Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012-2016, 5 persoane din municipiul Reghin ar fi acordat împrumuturi băneşti, cu dobândă. Ulterior, personal sau prin alte persoane, ar fi intimidat victimele, folosindu-se de ameninţări şi violenţe, pentru a recupera sume mult mai mari decât cele pentru care le-ar fi acordat iniţial.

  În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe sume de bani, respectiv 30.270 de euro, 6.500 de lei, acte şi chei de la 8 autoturisme despre care se bănuieşte că au fost lăsate în gaj pentru sume împrumutate, 1.650 de petarde, un laptop, o tabletă, 6 telefoane mobile şi mai multe arme albe.

  4 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar faţă de o persoană s-a luat măsura controlului judiciar.

  Persoanele sunt bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, cămătărie şi şantaj.

  Activitățile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeţean Mureș și al jandarmilor.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale  – Inspectoratul General al Poliţiei Române și de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.