joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci bebeluşi infestaţi cu bacteria necunoscută sunt în stare gravă. Nu au apărut cazuri noi

  de - | 14 februarie 2016, 3:19 PM | Naţional

  0

  Cinci copii se află în continuare la Terapie Intensivă, la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, după ce au fost infestaţi cu o bacterie periculoasă, doi dintre aceştia fiind ventilaţi mecanic. Nu au apărut în schimb cazuri noi în ultimele 24 de ore.

  „În prezent, la Spitalul Marie Curie sunt internați 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Cinci dintre aceștia sunt pe secția de terapie intensivă și fac dializă peritoneală. În cursul nopții, un copil s-a decompensat și a necesitat și el protezare ventilatorie, deci este respirat pe aparate. În momentul de față sunt doi copii ventilați mecanic, ceilalți trei aflați în terapie intensivă — în stare gravă, dar stabilă — deocamdată nu necesită protezare ventilatorie. Pe secția de nefrologie se află internați alți șase copii, trei dintre ei necesită dializă peritoneală, trei au funcția renală reluată. În momentul de față nu li se face dializă. Evoluția în această boală este lentă, și-au reluat diureza și asta este un lucru foarte bun”, a explicat medicul.

  Ea a spus că micuții au fost imunizați cu vaccinurile obligatorii.

  Citește mai mult pe Realitatea.net

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.