Cinci ani de închisoare pentru fostul director executiv al clubului FC UTA!

  de Special Arad | 5 februarie 2015, 2:34 PM | Sport | Topic special

  2

  Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Mită pentru arbitri 1”. Gheorghe Constantin a fost director executiv al clubului FC UTA în primăvara anului 2013. Gheorghe Constantin a fost angajat al clubului arădean în perioada februarie-iunie 2013, cel care l-a adus fiind Adrian Marțian.

  „Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Ploieşti în 2013. După 10 sau 11 şedinţe s-a schimbat preşedintele completului, a venit cineva de la Piteşti… În două şedinţe m-a executat! Mi-a fost schimbată încadrarea din luare de mită în constituire de grup infracţional organizat… Este ilogic, ilogic! Cum, acuzaţia iniţială a fost că am luat mită şi apoi s-a ajuns la grup infracţional? Se bate cap în cap! Grup infracţional înseamnă ca mai multe persoane să facă ilegalităţi şi să împartă banii nu ca unul din grup să-i dea celuilalt mită! În dosar scria că am fost supravegheat la o întâlnire cu Penescu. Am cerut să se facă procesul verbal, să-mi arate şi mie ce s-a întâmplat la acea întâlnire! De ce nu au spus că m-am întâlnit, că am luat mită, de ce nu mi-au făcut flagrant? De ce? Scrie doar că am fost supravegheat!”, a declarat Gheorghe Constantin pentru Mediafax.

  Fostul arbitru internaţional a afirmat că se gândeşte să facă apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „În fine, nu s-a putut dovedi că am luat mită, mită care nu există şi a fost schimbată încadrarea! Mă gândesc să fac apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar ştiu că e costisitor şi oricum durează cine ştie câte luni. Eu dimineaţă mă prezint unde trebuie, dimineaţă o să fiu la Colibaşi. Nu doresc la nimeni să treacă prin ce trec eu. Am făcut greşeli, probabil am făcut greşeli multe la CCA, dar de aici şi până a mi se imputa lucruri pe care nu le-am făcut e cale lungă! O să încerc să fiu tare, poate mi se acordă şi dreptul de a munci şi poate nu o să stau cele zece luni care au mai rămas”, a precizat Gheorghe Constantin, conform Mediafax.

  Curtea de Apel Ploieşti a majorat de la patru la cinci ani pedeapsa cu închisoarea dată lui Cornel Penescu în dosarul „Mită pentru arbitri 1” şi de la trei la cinci ani pedepsele pentru fostul director al SC Pic Liviu Făcăleaţă şi fostul preşedinte al Comisiei Arbitrilor din FRF Gheorghe Constantin.

  Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au pronunţat, miercuri, decizia definitivă în dosarul „Mită pentru arbitri 1”, condamnându-i pe fostul finanţator al FC Argeş Cornel Penescu, pe fostul director general al SC Pic Liviu Făcăleaţă şi pe fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal Gheorghe Constantin la câte cinci ani de închisoare cu executare.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.