duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ciclistul italian Fabio Aru a câștigat a 70-a ediție a Turului Spaniei

  de Special Arad | 14 septembrie 2015, 1:33 PM | Sport

  0

  Cea de-a 70-a ediție a Turului ciclist al Spaniei s-a încheiat duminică la Madrid cu victoria finală a rutierului italian în vârstă de 25 de ani Fabio Aru, de la echipa kazahă Astana, care a preluat tricoul roșu de lider după atacurile repetate din etapa ultimei șanse, cea de sâmbătă, cu 4 cățărări de primă categorie, ofensivă în urma căreia l-a detronat pe liderul de până atunci, olandezul Tom Dumoulin (Giant). 

  Fabio Aru Devenit lider al formațieiAstana din a doua zi a cursei, pe 23 august, când arbitrii l-au scos din competiție pe italianul Vincenzo Nibali, din cauza unei greșeli a directorului tehnic, care l-a cărat ostentativ, cu mare viteză, agățat de mașină câțiva kilometri, sardul Aru a dus o luptă tenace pentru a câștiga Vuelta-70, ajutat din plin și de echipă, în special de spaniolul Mikel Landa, care, profesionist disciplinat, și-a făcut datoria până la capăt, deși de mai multă vreme a semnat pentru anul viitor cu Sky.

  Pe locurile următoare s-au situat spaniolul Joaquim “Purito” Rodriguez, liderul echipei ruse Katiușa, la 1’17″ și de polonezul Rafal Majka, de la echipa ruso-daneză Tinkoff — Saxo, care a prins ultima treaptă a podiumului, la 1’29″.

  Ultima etapă, a 21-a, Alcala de Henares — Madrid, a fost câștigată după numai 93,7 km de de germanul John Degenkolb, o consolare pentru Giant după înfrângerea lui Dumoulin, care a terminat cursa pe locul 6 în final. Sprinterul german a fost înregistrat în 2h34’15″.

  Iată clasamentul primilor clasați în Vuelta cu numărul 70:

  1. Fabio Aru (Italia/Astana)
  2. Joaquim Rodriguez (Spania/Katiușa) la 1:17.
  3. Rafal Majka (Polonia/Tinkoff — Saxo) 1:29.
  4. Nairo Quintana (Columbia/Movistar) 2:02.
  5. Esteban Chaves (Columbia/Orica) 3:30.
  6. Tom Dumoulin (Olanda/Giant) 3:46.
  7. Alejandro Valverde (Spania/Movistar) 7:10.
  8. Mikel Nieve (Spania/Sky) 7:26.
  9. Daniel Moreno (Spania/Katiușa) 7:32.
  10. Louis Meintjes (Africa de Sud/MTN) 10:46.

  Sursa: ziuaveche.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.