vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  China acuză SUA că a dat „undă verde continuării măcelului” din Fâșia Gaza. „Crește riscul unui război mai amplu”

  de - | 21 februarie 2024, 8:08 AM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  China critică dur SUA pentru că s-a folosit de dreptul de veto la o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care cerea o încetare imediată a focului în Fâșia Gaza.

  Beijingul a transmis că această decizie a trimis un „mesaj greșit” și a dat efectiv „undă verde continuării măcelului„.

  Casa Albă a precizat că rezoluția propusă de Algeria ar „periclita” discuțiile pentru a pune capăt războiului.

  SUA a propus propria rezoluție de încetare temporară a focului, și a avertizat, de asemenea, Israelul să nu invadeze orașul Rafah.

  Decizia SUA de a bloca rezoluția algeriană a fost condamnată pe scară largă, în timp ce luptele continuau în Gaza. Rezoluția a fost susținută de 13 dintre cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU, Marea Britanie abținându-se.

  Ca răspuns la veto, ambasadorul Chinei la ONU, Zhang Jun, a declarat că afirmația potrivit căreia moțiunea ar interfera cu negocierile diplomatice în curs de desfășurare este „total nesustenabilă”.

  Având în vedere situația de pe teren, evitarea pasivă continuă a unei încetări imediate a focului nu este cu nimic diferită de a da undă verde continuării măcelului”, a declarat el.

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.