duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „China a jucat un rol constructiv în promovarea discuțiilor de pace”, a spus un oficial și a acuzat SUA că răspândesc „dezinformări malițioase” despre China

  de - | 15 martie 2022, 9:24 AM | Internaţional

  0

  China a negat din nou, marți dimineața, afirmațiile oficialilor americani conform cărora Rusia ar fi solicitat asistență militară în Ucraina și a acuzat Washingtonul că răspândește „dezinformări malițioase” care riscă să escaladeze conflictul. „SUA au răspândit în mod repetat dezinformări rău intenționate împotriva Chinei în problema Ucrainei”, a transmis pentru Reuters Ambasada Chinei la Londra, scrie HotNews.

  „China a jucat un rol constructiv în promovarea discuțiilor de pace. Prioritatea supremă acum este să uşurăm situaţia, în loc să adăugăm benzină pe foc . Să lucrăm pentru o soluţionare diplomatică, mai degrabă decât să escaladăm în continuare situaţia”, a declarat Ambasada Chinei la Londra pentru agenția de presă Reuters într-un comunicat.

  Mai mulți oficiali americani au spus că Rusia a cerut Chinei echipamente militare după invazia sa din 24 februarie a Ucrainei, stârnind îngrijorarea Casei Albe că Beijingul ar putea submina eforturile occidentale de a ajuta forțele ucrainene să-și apere țara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.