„China a jucat un rol constructiv în promovarea discuțiilor de pace”, a spus un oficial și a acuzat SUA că răspândesc „dezinformări malițioase” despre China

  de - | 15 March 2022, 9:24 AM | Internaţional

  0

  China a negat din nou, marți dimineața, afirmațiile oficialilor americani conform cărora Rusia ar fi solicitat asistență militară în Ucraina și a acuzat Washingtonul că răspândește „dezinformări malițioase” care riscă să escaladeze conflictul. „SUA au răspândit în mod repetat dezinformări rău intenționate împotriva Chinei în problema Ucrainei”, a transmis pentru Reuters Ambasada Chinei la Londra, scrie HotNews.

  „China a jucat un rol constructiv în promovarea discuțiilor de pace. Prioritatea supremă acum este să uşurăm situaţia, în loc să adăugăm benzină pe foc . Să lucrăm pentru o soluţionare diplomatică, mai degrabă decât să escaladăm în continuare situaţia”, a declarat Ambasada Chinei la Londra pentru agenția de presă Reuters într-un comunicat.

  Mai mulți oficiali americani au spus că Rusia a cerut Chinei echipamente militare după invazia sa din 24 februarie a Ucrainei, stârnind îngrijorarea Casei Albe că Beijingul ar putea submina eforturile occidentale de a ajuta forțele ucrainene să-și apere țara.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.