sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Chin în Chindie! UTA a pierdut clar la Târgoviște un meci în care a condus încă din start

  de Lucian Dănilă | 14 octombrie 2018, 3:50 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a avut un sezon trecut slab spre foarte slab. Chiar și așa, roș-albii au fost „nașii” celor de la Chindia Târgoviște, echipă pe care a învins-o pe unde a prins-o, fie în Cetatea Chindiei, fie la Șiria, loc unde își disputau arădenii meciurile de pe teren propriu.

  Ionuț Popa spera ca și astăzi jucătorii săi să facă o partidă bună, mai ales că aveau moralul ridicat după acel 6-1 cu Metaloglobus. Mai mult, de la gazde lipsea cel mai bun jucător, Cherchez. Lucrurile păreau a fi de partea arădenilor care, în minutul 12, au deschis scorul prin Cipri Rus. Acesta a depășit doi fundași adverși, i-a pasat lui Alex Pop care a scos din joben o pasă de geniu, cu călcâiul, iar Rus, singur cu Aioani, l-a lobat pe acesta și UTA avea 1-0.

  Elevii fostului mare internațional Viorel Moldovan și-au turat mnotoarele și vreme de aproximativ 20 de minute tot prin careul lui Bodea au fost. Pe când părea că „furtuna” s-a liniștit, Neguț a marcat pentru 1-1 cu un șut la colțul scurt după o pasă peste apărarea arădeană venită de la Florea. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, în minutul 40 Daniel Novac a trimis o torpilă de la 25 de metri care a făcut inutil plonjonul lui Bodea: 2-1.

  După pauză tot Chindia a fost cea care a controlat jocul. În minutul 53, Cristian Neguţ l-a depășit pe Manea, a pătruns în careu, a șutat, Bodea a respins în faţă, iar Andrei Şerban pune latul de la 10 metri şi înscrie şi el pentru 3-1.

  UTA avea să revină în joc tot prin Cipri Rus care a marcat în minutul 66 cu un șut din unghi dar lu largul concurs al portarului Aioani. Era 3-2 și UTA reîncepea să spere. Arădenii nu și-au mai creat situații clare de gol, iar cu șapte minute înainte de final, Neguț a realizat „dubla” și Chindia avea să câștige cu 4-2. Dumitraşcu centrează din stânga careului, mingea îl loveşte în spate pe Rogoveanu şi sare în centru, Benga încearcă să blocheze ca un portar de handbal, în timp ce Copaci se întoarce cu spatele, iar Cristian Neguţ reia din voleu în forţă, din 9 metri central, şi înscrie pe jos, pe lângă Bodea.

  UTA nu pierde doar jocul de la Târgoviște ci pierde și contactul cu zona superioară a clasamentului, astfel că în acest an obiectivul rămâne cel realist: salvarea de la retrogradare…

  Chindia Târgoviște – UTA Arad 4-2 (2-1)

  Chindia: Aioani – Martac, C. Dinu, Dudea, D. Dumitraşcu – Andr. Şerban (Rogoveanu 80′), D. Novac, Liv. Mihai (cpt.), Crinel Stoica (Mihaiu 66′) – Cr. Neguţ, D. Florea (Andr. Lungu 73′)

  Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Acasandrei, Gîşă, Nisipeanu

  Antrenor: Viorel Moldovan

  UTA: Rob. Bodea – R. Iuga, Al. Manea, Samba Benga, Copaci – Cubleşan (Dav. Popa 53′), Coulibaly, L. Oprea, Vădrariu (Cr. Matei 42′, Petra 58′) – Cip. Rus (cpt.), Al. Pop

  Rezerve neutilizate: R. Zamfir – N. Janos, D. Dan, Suslak

  Antrenor: Ionuţ Popa

  liga 12

  liga 22

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.