Ăsta chiar nu e pentru… „hateri”. Este pentru pasionați, pentru cei cu minte, nu neapărat pentru cineva cuminte (Foto)

  de Lucian Dănilă | 8 iunie 2018, 11:49 AM | Advertorial | Auto

  2

  Când scrii despre BMW desparți din start lumea în două. Unii îți scriu mesaje, mai ales de pe nick name-uri anonime, care fac referire la „cocalari”, la „nebuni”, la șoferi fără minte, alții îl laudă mai mult decât pe fii-su sau nevastă-sa. Așa e lumea mereu, gusturile nu se discută…

  Despre BMW scriu un anumit gen de mesaje și cei care dacă nu ajung la struguri spun că sunt acri. Da, nu toți ne permitem să ne achiziționăm un autoturism construit de superbrandul german. Eu de exemplu nu îmi permit noul BMW x2, pentru că vorba unui prieten: „Dacă îți cumperi această mașină de mâine vor apărea sute de site-uri în Arad…” Așa că deocamdată rămân la ce am, dar asta nu înseamnă că nu mi-ar plăcea foarte tare un BMW.

  Este un mit cam expirat faptul că posesorii de BMW sunt cu toții niște șoferi groaznici, preocupați doar de viteză, de încălcat regulile de circulație sau de parcat pe locuri nepermise. Un posesor de BMW este în primul rând pasionat de această marcă, vrea mai mult de la viață. Un posesor de BMW vrea mai mult decât a folosi acest autoturism pentru a ajunge din punctul A în punctul B. Vrea să savureze acel drum de la A la B, vrea confort, vrea putere și, în unele situații, vrea și adrenalină. Cei care au construit mașinile BMW nu le-au construit pentru a merge cu 60 de kilometri pe oră de la Arad la Sibiu, de exemplu. Le-au construit pentru ca cel care conduce această mașină sau este pasager în ea să aibă parte de tot confortul, să aibă parte de toate utilitățile, să poată efectua o depășire în deplină siguranță foarte stăpân pe caii putere ai autovehicululuiM iar pietonii pe lângă care trece să se uite admirativ și să exclame: „mamă ce mașină are ăsta…”

  BMW este printre liderii de piață la multe clase, dar astăzi facem referire doar la noul BMW x2.

  Așa cum am scris și într-o postare pe Facebook, noul model BMW x2 are și volan, are și pedale, are și schimbător de viteză, are și direcție servo sau climă, dar are multe altele pe care majoritatea dintre mașinile pe care le vedem zilnic prin oraș nu le au…

  Am fost invitați la lansarea acestui model, ieri dimineață, la reprezentanța BMW din Arad, reprezentanță care am înțeles că este una dintre cele mai de succes din țară. Fiind invitat, ne permitem chiar să și le copiem de pe site-ul lor anumite informații pe care o să le înșirăm mai jos:

  „Unic şi excepţional: noul BMW X2 îşi declară ambiţiile sportive încă de la prima vedere. Datorită aspectului sportiv şi îndrăzneţ, acesta oferă performanţă dinamică şi agilitate care sunt de neegalat în această clasă de automobile. Mai mult, interiorul de înaltă calitate şi numeroasele tehnologii inovatoare de care dispune îl definesc drept protagonistul extrovertit al unei noi ere. Eşti pregătit?”, scrie pe site-ul lor oficial.

  Vedeți? Chiar și ei te întreabă dacă ești pregătit. De ce? Pentru că aceste mașini, implicit acest model nou, nu este nici pentru „hateri”, nici pentru cineva cuminte, ci pentru oameni cu… minte. Întrebăm și noi: ești pregătit?

  „Noul BMW X2 demonstrează că nu se conformează tendinţelor, ci îşi creează propriul drum. Aspectul extroverit, împreună cu contururile sale dinamice, îi conferă sportivitatea specifică modelelor coupé. În acelaşi timp, proporţiile impresionante şi designul inovator unic îi asigură aspect excepţional. Este ideal pentru cei care doresc să descopere trasee noi.

  Te lasă fară cuvinte încă de la prima vedere: partea frontală încrezătoare cu bară-spoiler puternică şi prize de aer mari în trei părţi asigură o răcire mai bună a frânelor şi a motorului. Elementele decorative „Air Curtain” integrate în prizele de aer ajută în plus la scăderea rezistenţei la înaintare a caroseriei”, mai scriu reprezentanții BMW, pe www.bmw.ro.

  Vedeți galeria foto!

  (P)

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Un posesor de BMW vrea mai mult decât a folosi acest autoturism pentru a ajunge din punctul A în punctul B. Vrea să savureze acel drum de la A la B, vrea confort, vrea putere și, în unele situații, vrea și adrenalină. Cei care au construit mașinile BMW nu le-au construit pentru a merge cu 60 de kilometri pe oră de la Arad la Sibiu, de exemplu.”

   🙂 … mai sunt și alții din ăștia de știu construi o mașină care să ofere „confort”. Dacă ar fi o chestiune doar de confort. Dar nu este! Fără discuție, proiectanții au făcut și vor face mereu din BMW o mașină foarte bună. Nu asta este chestiunea care deranjează. Nici faptul că mașinile au preț ridicat. Mai sunt și altele tot la fel. Este vorba de atitudinea și mentalitatea celor ce cu orice preț vor să fie văzuți dându-se într-un bmw. Fiindcă mașina are o „aură” a omului de succes. „Tre să fie neagră și să aibă sigla bavareză din trei litere pe bot”.
   Bine înțeles că există și excepții, printre proprietarii de bmw-uri. Dar o mare majoritate … și atunci mă refer la peste 95%, își iau un bmw să devină peste noaapte cine nu sunt.

   „…vrea și adrenalină. Cei care au construit mașinile BMW nu le-au construit pentru a merge cu 60 de kilometri pe oră de la Arad la Sibiu, de exemplu.”
   Da … exact! Și aici avem marea problemă. Drumurile publice … trebuie să rămână, PUBLICE, fără a fi transformate în piste de concurs.
   Pe ele ne deplasă doar între punctul A și B … și când o facem, vrem să ajungem la destinație, întregi. De aia le construim din bani publici și le numim infrastructuri de comunicație. 🙂

   Și mai apare o problemă … anume aceea că dacă ai „boala vitezei” și inconștiența de ex. a „cocalarului”, devii o bombă cu efect întârziat. Mai devreme sau mai târziu o calci pe coadă și o „comiți”. Este ca și atunci când îl faci pe un alcoolist barman, având pretenția să fie sobru 365/365. Mașina te „invită” mereu să o calci și devii o ghiulea de tun, … fără să vrei, uneori. În mașini ce au fost gândite să fie „nervoase” ca un armăsar, vitezele legale sunt extrem de greu de menținut, fiindcă „confortul” înșală simțurile. … și atunci vorbim de „a savura”.
   Este aproape ca și discursul cu privire la armele de foc al NRA.

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad