duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Chestionar online. 1 din 6 români manifestă o stare de anxietate atunci când se duc la dentist

  de Special Arad | 12 februarie 2015, 1:41 PM | Naţional

  0

  1 din 6 adulți manifestă o stare de anxietate atunci când se duc la dentist sau discută despre acesta. Mai puțin de 25% dintre vizitele făcute la cabinetele stomatologice au drept scop controlul și prevenția cu toate că medicina dentară a evoluat în ultimul timp. Motivele pentru care indivizii își neglijează dantura sunt multiple, dar anxietatea are un rol important. Echipa Centrului de Studii Comportamentale desfășoară o cercetare prin care încearcă să cartografieze gradul de anxietate și așteptările indivizilor față de actul medical stomatologic.

  Ipoteza Centrului este că anxietatea reprezintă un factor important în determinarea numărului mic de vizite stomatologice care au scop prevenția și nu tratarea afecțiunilor. De aici o serie de efecte negative pentru pacienți precum costuri financiare mai mari, intervenții dureroase ș.a.m.d.

  Pentru a răspunde chestionarului, click aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.