luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  ExclusivCheresteaua inteligentă și țigările de contrabandă – „victime” ale unui incendiu inopinat și intenționat (Foto)

  de Alin Olteanu | 9 februarie 2021, 10:13 AM | Culise | Topic special

  0

  Un incendiu banal a fost semnalat în urmă cu patru săptămâni, într-o sâmbătă dimineața, în curtea unei asociații agricole, mai precis Asociația Agricolă Mărculescu, cu sediul în Vladimirescu, la ieșirea din localitate spre Deva. Pompierii au ajuns la fața locului într-un timp foarte scurt și au reușit să stingă focul. Totul s-a datorat unor martori care au anunțat că ceva a luat foc. În două cuvinte: nimic deosebit.

  Și totuși, la fața locului, constatând că lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par, în sensul că lângă grămada arsă se afla și o canistră cu combustibil (foto), iar în cheresteaua rămasă neatinsă de foc se văd niște goluri cam ciudate, a fost solicitată prezența Poliției Arad, care s-a prezentat la fața locului în timp record. Și, într-adevăr, au „constatat” (chiar nu știm ce ne-a venit să punem ghilimelele…) că lemnul este pregătit într-un asemenea mod încât în el se potrivesc perfect, de-a lungul său, mai multe cartușe de țigări (și asta o puteți constata uitându-vă atent la fotografiile din imagini).

  Ce avem noi aici? – credem, dar nu suntem siguri- că s-au întrebat oamenii legii. Și pentru că, de aproape patru săptămâni, așteptăm un răspuns – din propria lor inițiativă, nu solicitat de noi, înțelegând că speța nu e atât de complicată-  cu privire la ceea ce s-a întâmplat, hai să vă „servim” noi o povestioară pe care am auzit-o, dar de care nu suntem siguri că e reală, doar posibilă.

  Cică cineva angrenat în traficul cu țigări de contrabandă, a pregătit cheresteaua, burdușită cu cartușe, să o transfere peste graniță. Lucru pe care nu l-ar face pentru prima oară. Dintr-un motiv care nu ne scapă – fiindcă știm că s-a întâmplat ceva cu adevărat special încât oamenii „de la căști” și cei aflați cu „ochii după colț” s-au oprit din filaj (cum ar veni… fila cineva situația!)- băieții deștepți posesori ai „lemnului inteligent” au ales, gândind cu rapiditate și stresați că o anumită poteră îi urmărește, să dea foc mărfii chiar în curtea Asociației Mărculescu și să se facă nevăzuți, sperând ca lemnul să ardă (ajutat cu combustibil) până la venirea echipajelor ISU. Problema a fost că un martor a văzut prea repede focul și a sunat la 112. Astfel că, la fața locului, s-au descoperit „bărcuțele” pentru țigări.

  Unde sunt țigările? – vă întrebați probabil. Nu știm, însă așteptăm rezultatul anchetei despre care am aflat, neoficial, că se desfășoară în bune condiții. Probabil că nu o să aflăm unde sunt țigările… dar, chiar, ce o să aflăm? Și, mai ales, când?

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.