Viruşii de calculator ar putea infecta şi televizoarele. Kaspersky: „E doar o chestiune de timp”

  de Special Arad | 22 April 2014, 12:47 PM | IT

  0

  Televizoarele ar putea fi, în curând, afectate de viruşi de calculator, a avertizat Eugene Kaspersky, cofondator al companiei ruseşti de antivirus Kaspersky Lab, potrivit Gandul.info.

  Kaspersky a declarat că toate dispozitivele conectate la internet sunt vulnerabile la viruşi informatici, nu doar PC-urile sau mobilele. ”Ameninţările se vor diversifica şi vor ameninţa telefoanele mobile şi televizoarele, care acum sunt conectate la internet”, a declarat Kaspersky.

  El a precizat că, zilnic, compania sa din Moscova primeşte rapoarte legate de 315.000 de ”activităţi suspicioase” pe internet, dublu faţă de anul trecut.

  Kaspersky a mai spus că, în fiecare an, au loc ”milioane” de atacuri pe Windows şi mii pe mobile, în special pe Android, dar şi pe iPhone.

  Kaspersky a mai spus că, deocamdată, nu există un virus care să producă efecte însemnate pentru TV-uri, dar că acest lucru se va întâmpla în viitor. ”E doar o chestiune de timp. Avem deja un antivirus pentru mobile şi un prototip pentru televizoare, pe care îl vom anunţa doar când se lansează malware (n.r. programe dăunătoare) pentru TV-uri.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.