CFR Călători afirmă că aerul condiționat din trenuri nu funcționează din cauza temperaturilor prea ridicate de afară

  de - | 6 iulie 2022, 3:09 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Instalațiile de climatizare din trenuri nu mai fac față din cauză că temperaturile exterioare au ajuns la 35 – 38 de grade Celsius, mai mult decât valorile pentru care aceste instalații pot funcționa, transmite CFR Călători, potrivit Digi24.ro.

  Instalaţiile de climatizare din trenuri nu mai pot atinge valorile de regim optim de funcţionare, având în vedere că media temperaturilor exterioare din ultima perioadă depăşeşte 35 – 38 grade, precizează compania feroviară într-un comunicat postat marţi pe site-ul companiei. Asta, în condiţii de funcţionare la temperaturi de peste 45 – 48 grade, temperaturi exterioare dezvoltate la nivelul carcasei vagonului, şi umiditate de 80%. Totodată, reprezentanţii CFR admit că gradul de ocupare afectează confortul călătorilor.

  Conform sursei citate, reglementările privind condiţiile normale de funcţionare a instalaţiilor de climatizare a vagoanelor “sunt prevăzute în clar în Normele tehnice feroviare autohtone şi internaţionale”.

  Astfel, valorile parametrilor de lucru pentru instalaţiile de climatizare sunt reglementate de organisme internaţionale la care sunt aliniate toate statele care deţin căi ferate, inclusiv toate statele membre ale UE, cu referire directă la UIC – Union Internationale de Chemins de Fer, asociaţie din care şi România face parte, ca membru fondator.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.