sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cetăţeni din Irak cu documente falsificate, depistaţi la frontieră

  de Special Arad | 27 decembrie 2016, 1:39 PM | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi bărbaţi din Irak care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documente de identitate româneşti falsificate pentru care au plătit 200 de euro fiecare.

  În data de 25.12.2016, ora 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, două persoane de sex masculin, care la controlul de frontieră s-au legitimat cu cărţi de identitate emise de autorităţile române. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate sunt falsificate prin înlocuirea fotografiei şi a numelui, motiv pentru care bărbaţii au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră, pentru cercetări.

  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, ambii în vârstă de 21 de ani şi sunt solicitanţi de azil în România.

  Bărbaţii au declarat că au obţinut documentele falsificate de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 200 euro fiecare.

  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.