marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cetățean sârb, arestat de Tribunalul Arad după ce a introdus sute de mii de pastile de Alprazolam și Diazepam în țară

  de Ioana Costaș | 10 mai 2024, 4:07 PM | Știri Arad

  0

  Un cetățean sârb pe care DIICOT Arad îl avea în vedere după ce acesta a introdus în România peste 440.000 de comprimate conținând Diazepam, Alprazolam și Clonazepam, a fost prins, în 9 mai, la intrarea pe teritoriul României, acesta fiind reținut, iar astăzi a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad.

  Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad în dosar şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Maric  Zdravko, pe o pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.05.2024 și până la data de 08.06.2024, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpatul Maric Zdravko prin avocat, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar„, a hotărât instanța arădeană.

  Două percheziții în dosar, trei persoane arestate preventiv

  DIICOT Arad și polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad efectuaseră două percheziții în acest dosar, în 11 februarie – în urma căreia a fost arestată o persoană – și în 30, martie – când două persoane, este vorba despre Crainic Bogdan, patronul salonului de evenimente Helen și Doța Claudiu Florin, au fost arestate preventiv, iar o a treia a fost plasată sub măsura arestului la domiciliu. Din 24 aprilie, Crainic Bogdan se află în arest la domiciliu.

  Anchetatorii nu l-au găsit însă, în urma perchezițiilor, pe cel care a introdus comprimatele în România.

  Acesta a fost depistat ieri, 9 mai, la intrarea în țară: „În urma activităților desfășurate, la datele de 11 februarie și 31 martie de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, la data de 9 mai, a fost depistat la intrarea pe teritoriul României, un bărbat, cetățean străin, cercetat pentru trafic internaţional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

  Astfel, în sarcina sa fiind reținut faptul că, în luna februarie 2024, ar fi introdus ilegal în România, din Serbia, peste 440.000 de comprimate conținând diazepam, alprazolam și clonazepam (droguri de risc), destinate comercializării, care au fost descoperite și ridicate în urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 11 februarie.

  Bărbatul ar fi acționat în baza unei înțelegeri prealabile cu alte două persoane cercetate în stare de arestare preventivă, în acest dosar.

  Ieri, 9 mai, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului.

  Astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

  Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Poliţia Oraşului Nădlac și Poliţia Municipiului Arad – Secţia 2 Poliţie Rurală”, a transmis IPJ Arad.

  Citește și: Percheziții la Arad într-un dosar ce vizează traficul de droguri

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.