joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cetățean indian cu carte de identitate românească falsă, depistat de poliţiştii de frontieră de la Nădlac

  de Special Arad | 12 iulie 2018, 7:46 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean indian care a încercat să iasă ilegal din țară,  folosindu-se de o carte de identitate românească falsă.

  În data de 10.07.2018, în jurul orei 17.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieși din țară, o persoană de sex masculin, pasager într-un autocar înmatriculat în România care circula pe ruta România – Germania.

  Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat  că  între persoana prezentă la control şi fotografia din documentul prezentat de acesta există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost dusă la sediul instituției pentru verificări.

  În urma cercetărilor efectuate, persoana în cauză a declarat că este cetăţean din India, se numeşte R.R. şi are 21 ani. Referitor la cartea de identitate pe care a prezentat-o la controlul de frontieră, tânărul a declarat că a cumpărat-o de la o persoană a carei identitate reală nu o cunoaşte, plătind suma de 400 euro. De asemenea, acesta a mai adăugat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Germania și nu avea o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

  În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei tânărului şi i-au întocmit acestuia acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.