Cetăţean bulgar depistat la volan cu permis de conducere fals

  de Special Arad | 25 July 2016, 4:35 PM | Nădlac | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean bulgar care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere bulgăresc fals, pe care l-a procurat în schimbul sumei de 200 euro.

  În data de 23.07.2016, în jurul orei 04:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar Petar H., în vârstă de 42 de ani, la volanul unui autoturism marca Ford Focus, înmatriculat în Danemarca.

  Cu ocazia controlului specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă  documentele de identitate, permisul de conducere.

  Acesta a prezentat un permis de conducere purtând însemnele autorităţilor bulgare, care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări suplimentare, în urma cărora s-a constatat că permisul de conducere este fals.

  S-a mai stabilit, de asemenea, că cetăţeanul bulgar nu deţine permis de conducere, iar în cadrul primelor cercetări acesta a declarat că a cumpărat documentul în schimbul sumei de 200 de euro de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte.

  Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi uz de fals, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.