miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ceremonial militar în fața Primăriei Arad, dedicat aniversării Zilei Jandarmeriei Române | Foto / Video

  de Tomck@t | 3 aprilie 2018, 2:09 PM | Știri Arad

  0

  S-au împlinit 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

  Azi, 3 aprilie, în Piața Revoluției din municipiul Arad au avut loc manifestări omagiale dedicate împlinirii a 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.  

  Manifestările au debutat la ora 12:00, cu intonarea Imnului de Stat al României. A urmat oficierea slujbei religioase conduse de reprezentanții Arhiepiscopului Aradului (Înalt Preasfințitul părinte Timotei Seviciu a lipsit), iar apoi, în cadrul ceremonialului militar, s-a dat citire mesajelor aniversare, unde Prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, a transmit mesajul Ministrului Afacerilor Interne dedicat jandarmilor și Împuternicit Inspector Șef al IJJ Arad, Col. Burlan Claudiu Daniel a dat citire mesajului Inspectorului General al Jandarmeriei Române.

  Cu prilejul aniversării Zilei Jandarmeriei Române, pentru activitatea desfășurată și pentru rezultate deosebite obținute, 2 ofițeri și 7 subofițeri au fost înaintați în grad, înaintea expirării stagiului minim, 8  ofițeri și 26 subofițeri au fost recompensați cu mulțumiri, iar 7 ofițeri, un maistru militar și 25 subofițeri au fost recompensați cu felicitări.

  Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad a organizat „Competiții Sportive dedicate Zilei Jandarmeriei Române și Centenarului Marii Uniri de la 1918”, atât intrainstituționale cât și între instituțiile aparținând Ministerului Afacerilor Internelor, iar cei care s-au clasat pe primele 3 locuri, au primit medalii, diplome și cupe.

  La manifestările ce au avut loc pe platoul din fața Primăriei Arad au participat, în calitate de invitați, comandanți ai structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate de la nivelul județului Arad, cu care jandarmii arădeni colaborează și cadre militare în rezervă și retragere care și-au desfășurat activitatea în instituție.

  Manifestările au continuat cu un moment artistic susținut de cântărețul de muzică populară Ionuț Langa, iar la final a avut loc defilarea cadrelor unității, sprijiniți de un pluton de intervențoie din cadrul Grupării Mobile Timiș, câinii de serviciu și autospecialele de intervenție de la nivelul inspectoratului.

  Începând cu ora 21:00, pe traseul Catedrala Ortodoxă Podgoria – Bd. Revoluției –  Prefectura Județului Arad, încheierea manifesărilor dedicat aniversării Zilei Jandarmeriei Române va fi marcat printr-o Retragere cu torțe.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.