Centrul Municipal de Cultură promite mai multe evenimente în 2016

  Reprezentanții Centrului Municipal de Cultură Arad, împreună cu primarul Gheorghe Falcă, au făcut publică astăzi oferta culturală a municipiului pentru anul curent. 

  Față de anii anteriori, evenimentele vor începe mai repede, încă din primăvară, luna martie fiind dedicată unui eveniment sportiv de importanță internațională, e vorba de Cupa Davis, iar luna mai se va adresa în special tinerilor – atunci se va reintroduce în program vechiul festival „Primăvara Arădeană”, de data aceasta sub denumirea „Primăvara la Arad”. Va reveni și Festivalul Berii (de data aceasta la început de vară), iar printre noutăți se anunță „Opera comică pentru copii”, un concert Gheorghe Zamfir și o expoziție de artă contemporană în mișcare, în interiorul Săgeții Verzi.

  Centrul Municipal de Cultură Arad și Primăria Arad au pregătit 90 de evenimente culturale și sportive pentru arădeni în 2016, dintre care mai mult de 10 evenimente noi. Bugetul alocat se ridică la 7 milioane 900 de mii de lei.

  Anul acesta vor continua mai multe festivaluri de succes din anii precedenți, precum Festivalul de film documentar fARAD, Festivalul internațional de literatură „Discuția Secretă” sau Festivalul internațional de artă contemporană (toate cele 3 festivaluri fiind anul acesta la a treia ediție), dar și Festivalul internațional de teatru-circ sau Festivalul științelor umaniste (festivaluri la a doua ediție anul acesta).

  De asemenea, arădenii vor putea participa începând cu 2016 la strARAD, un festival stradal care răspunde cererii arădenilor pentru evenimente desfășurate în spațiul public, evenimente față de care locuitorii orașului au o receptivitate deosebită. Spectacolele și concertele în aer liber vor fi o constantă a ofertei culturale de anul acesta.  Și Festivalul internațional de dans constituie o noutate în oferta culturală a Centrului Municipal de Cultură, festival care va avea loc în luna septembrie. O prioritate a calendarului cultural din 2016 este și revitalizarea spațiilor industriale prin artă contemporană.

  Nu lipsesc din program nici acțiunile sportive, cum ar fi Maratonul, Semimaratonul şi Crosul Aradului, Triatlonul Aradului, Duatlonul verde, Maratonul Arad-Bekescsaba-Arad, Arad Elite Cup-turneu de fotbal juvenil etc. sau cele pentru profesionişti, precum Cupa Aradului la Ciclism, Cupa Aradului la înot etc. Desigur, este nelipsit din program și Raliul Aradului. Însă surpriza de anul acesta în materie de sport este faptul că Aradul va găzdui un meci din cadrul Cupei Davis, respectiv meciul dintre România și Slovenia, din primul tur al Grupei I Euro-Africane, programat în perioada 4-6 martie 2016.

  Promovarea evenimentelor cultural-artistice în rândul tinerilor va continua și anul acesta cu o serie de activităţi ce vor avea loc pe tot parcursul anului la Muzeul Preparandiei. Totodată, proiectul Open Europe – din Arad în Europa cu escală în marile capitale va încuraja participarea activă a tinerilor la viața culturală a orașului, atât prin implicarea lor în organizarea evenimentelor culturale, cât și prin constituirea unui context prielnic schimburilor de experiență.

  Acea stare de efervescență care s-a născut la nivelul anului 2015, vrem să o dezvoltăm și să o ducem mai departe în 2016, cu atât mai mult cu cât, dacă va fi oportun pentru oraș, să continue cursa aceasta pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană, vom intra într-un parteneriat cu municipiul Timișoara și vom susține împreună proiectul, evident cu implicare exclusivă pentru orașul Arad”, a spus Daniela Pădurean-Andreica, directorul executiv CMCA.

  Primarul a anunțat că la sfârșitul acestei luni (30 ianuarie), în Sala Ferdinand se plănuiește o conferință cu toți operatorii și actorii culturali ai Aradului, pentru a discuta direcția în care se îndreaptă, sau ar trebui să se îndrepte Aradul.

  Tabel actiuni 2016 2Tabel actiuni 2016 1

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.