luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Centrele de transplant, verificate de experți străini

  de - | 23 noiembrie 2016, 8:48 AM | Naţional

  0

  O comisie internaţională de la patru centre din Europa va veni în România, luna viitoare, pentru verificarea acreditării centrelor de transplant, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit news.ro.

  Cu siguranţă, dorim transplant de plămân în România, dar, dacă avem îndoieli asupra siguranţei pacientului, nu facem. Nu de bani a fost vorba. Veţi vedea despre ce este vorba în acreditările centrelor din România. Orice problemă poate fi rezolvată, poate fi îmbunătăţită. Ungaria s-a pregătit zece ani pentru transplant de plămâni. Acolo se face transplant de plămâni. A pregătit oameni, infrastructură, dar trimit încă 60 la sută din pacienţi la Viena. Şapte ţări din regiune trimit încă pacienţi la AKH, la Viena. Nu cred că orgoliul profesional şi pretenţiile politice trebuie să primeze în faţa siguranţei pacientului. De aceea, experţii din patru centre majore din Europa vor veni la Bucureşti în 8-9 decembrie”, a spus Vlad Voiculescu.

  Potrivit ministrului, există un acord semnat de Agenţia Naţională de Transplant (ANT) şi Eurotransplant, care dă garanţia că pacienţii români pot beneficia de transplant acolo unde este nevoie.

  Citește continuarea pe Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.