duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Centralul” craiovean de 55 de milioane € – Triplu faţă de cel din Ploieşti!

  de Special Arad | 30 decembrie 2014, 11:07 AM | Sport

  0

  Guvernul a aprobat ieri acordarea finanţării pentru construcţia unei noi arene în Bănie, ce va costa 55 de milioane de euro.

  Meciul cu Steaua din Cupa României a fost ultimul jucat de juveţi pe fostul „Central”. La scurt timp după acea partidă a început demontarea scaunelor, care vor fi duse pe stadionul Extensiv, acolo unde vor evolua alb-albaştrii din retur. Pentru întreaga operaţiune de demolare, autorităţile locale vor plăti 350.000 de euro.

  Ieri, Guvernul României a decis să acorde finanţarea pentru construcţia noii arene din Bănie, care va avea 31.000 de locuri şi va costa 55 de milioane de euro.

  Aceasta va fi construită de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, cu o cofinanţare din bugetul local al oraşului de 10% din valoarea investiţiei. Durata estimată de finalizare a contractului este de 17 luni.

  Pe lîngă terenul de fotbal, oltenii vor avea şi un ministadion de atletism cu o capacitate de 5.000 de locuri, exclusiv din fonduri de la bugetul local.

  „Inspirat de sculptura «Domnişoara Pogany», noul stadion va fi cel mai frumos din Europa! O adevărată bijuterie arhitectonică” (Lia Olguţa Vasilescu, primar Craiova, la prezentarea proiectului)

  646041-cost-stadioane

  Sursa: gsp.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.