Cele 10 angajamente pe care şi le-ar putea lua liderii UE la summit-ul de la Sibiu

  de Special Arad | 5 mai 2019, 1:29 PM | Politikos

  0

  Un draft de document obţinut de Politico conţine angajamentele pe care şi le vor asuma liderii UE la summit-ul de joi.

  Liderii UE vor lua o serie de decizii cruciale pentru viitorul Uniunii la summit-ul care se va desfăşura la Sibiu pe 9 mai. Un draft de declaraţie obţinut de jurnaliştii de la Politico conţine “10 angajamente” pe care liderii statelor europene şi le vor asuma “în unanimitate”.

  Conform draftului, care ar putea suferi modificări până joi, când are loc summit-ul din ţara noastră, participanţii îşi vor asuma “apărarea unei Europe comune”, “fără diviziuni care să ne afecteze interesele colective”, dar şi “unitatea în faţa dificultăţilor”, “solidaritatea” şi asumarea unei “singure voci”.

  Aceste angajamente vor fi însă greu de pus în aplicare, în condiţiile în care evoluţiile recente au demonstrat mai degrabă lipsa de solidaritate – de pildă, în criza imigranţilor, unde chiar şi România s-a opus cotelor obligatorii.

  Pe agenda summit-ului de la Sibiu ar mai fi reforma politicilor europene de acordare a azilului şi o serie de angajamente generice privind un “sistem corect şi efient de taxe” şi “un sistem de competiţie corectă”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.