Cel puţin 23 morţi, printre care „probabil și civili”, în războiul de gherilă dintre grupările rivale din Columbia

  de - | 4 ianuarie 2022, 9:18 AM | Internaţional

  0

  (foto: Twitter)

  Ciocnirile dintre grupările armate rivale din Columbia au provocat cel puţin 23 de morţi în apropierea graniţei cu Venezuela, conform unui anunţ făcut luni de ministerul apărării de la Bogota, transmit AFP și Agerpres, citate de HotNews.

  „Până acum au fost găsiţi 23 de morţi” într-o zonă rurală din departamentul Arauca (nord-estul Columbiei), a declarat adjunctul ministrului apărării Jairo Garcia, după o întâlnire în regiune, fără a preciza dacă printre victime se numără şi civili. Bilanţul iniţial prezentat luni dimineaţa de autorităţi indica 16 persoane ucise în luptele dintre rebeli. Preşedintele conservator Ivan Duque a declarat că „este probabil să fie şi civili” printre victime.

  În aceste ciocniri se confruntă membrii ELN, ultima gherilă încă activă în Columbia, şi disidenţi ai FARC, care au încălcat acordul de pace din 2016.

  Disidenţi ai FARC, ELN, precum şi traficanţi de droguri activează în zonele de frontieră din nord-estul Columbiei, un loc important pentru producţia de cocaină.

  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.