Cel mai vechi florar din Arad, Alois Weil, a murit la 94 de ani

  de Raluca Medeleanu | 22 June 2022, 8:57 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Cel mai bătrân florar din Arad, unii spun chiar din Europa, s-a stins din viață la 94 de ani, lăsând în urma sa o societate veche de 101 ani.

  Jumătate de milion de flori, lalele și zambile, înfloresc anual în serele acestuia. Afacerea i-a fost lăsată ca moștenire, anul trecut împlinindu-se centenarul de când familia lui a început să se ocupe de cultivarea florilor.

  Alois Weil nu a avut o viață ușoară, acesta fiind timp de 7 ani deportat în Rusia, însă întreaga viață, întorcându-se în țară, și-a dedicat-o continuând tradiția familiei sale, îngrijind florile din sere. Într-un interviu acordat TV Arad anul trecut, cu ocazia centenarului afacerii, domnul Weil spunea că îngrijitul florilor e mai mult decât o pasiune, „e un viciu” și că munca este ceea ce îl ține sănătos, zilnic începând treburile în seră la 6 dimineața.

  Primăvara anului trecut, Alois Weil a oferit gratuit lădițe cu sute de flori pentru decorul festiv din fața Palatului Administrativ. Tot anul trecut, în vară, Primăria Municipiului Arad i-a acordat și o diplomă de excelență pentru întreaga activitate.

  196687923 3977738062279707 4975962916835167056 n

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.