miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cel mai cald an din istorie

  de - | 11 august 2017, 8:08 AM | Internaţional

  0

  Statele Unite confirmă avertismentele oamenilor de ştiinţă: 2016 a fost cel mai cald an, din istorie. E al treilea an consecutiv, în care se stabileşte un astfel de record. E concluzia unui nou raport, despre starea climei, publicat de o instituţie guvernamentală americană.

  Anul trecut, s-au înregistrat şi alte recorduri îngrijorătoare. Emisiile de gazed cu efect de seră, au fost şi ele, la cel mai înalt nivel din ultimii 58 de ani, de când se fac aceste măsurători. Nivelul mărilor a crescut, pentru al şaselea an consecutiv.

  De cealaltă parte, gheţarii din Alpi au continuat să se topească, pentru al 37-lea an consecutiv. Zona arctică se încălzeşte mai repede, decât restul planetei, spun oamenii de ştiinţă.

  Iar ciclurile de precipitaţii au fost extreme, o tendinţă care nu dă semne de schimbare. Au fost, de exemplu, cu 11 cicloni tropicali mai mult, decât media perioadei 1981-2010.
  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.