duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Cine sunt cei trei tineri „înghițiți” de ape în nordul Italiei. Doi sunt români

  de Special Arad | 1 iunie 2024, 9:30 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: captură video)

  Trei tineri români au dispărut într-un râu, ieri, într-o regiune din nordul Italiei, și încă nu au fost găsiți.

  Autoritățile cred că voiau să facă o baie, dar au fost luați prin surprindere de creșterea nivelului apei. Au fost observați de un trecător care a chemat pompierii, iar până la sosirea acestora, tinerii au făcut tot posibilul să reziste.

  Pompierii le-au aruncat frânghii, însă apele au crescut în doar câteva minute, iar ei au fost luați de curentul prea puternic, fără să mai fie găsiți.

  Două elicoptere și mai multe bărci au fost trimise în zonă, iar căutările au continuat și pe parcursul nopții. Oficialii locali le-au spus jurnaliștilor că în imediata apropiere au găsit o mașină cu numere de înmatriculare românești, de aici și concluzia că tinerii ar putea fi din țara noastră.

  Potrivit unor surse Antena 3 CNN, ar fi vorba despre trei români din Satu Mare. Ministerul Român de Externe nu a confirmat încă informaţia.

  UPDATE – Cei trei tineri, de negăsit

  Presa italiană a scris, citând polițiști italieni că cel puțin unul – o fată de 23 de ani – era româncă. La fața locului a fost găsită o mașină înmatriculată în România. Ministerul român de Externe a comunicat sâmbătă că autorităţile italiene nu au confirmat încă cetăţenia celor dispăruţi.

  Citește și: A avut loc recepția lucrărilor la Palatul Justiției. „Este una dintre cele mai bine iluminate clădiri din municipiul Arad!”

  UPDATE 2

  Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, era în al doilea an la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine şi locuia împreună cu familia sa în Basaldella di Campoformido. Bianca Doros, în vârstă de 23 de ani, sosise de câteva zile înainte din România pentru a petrece o perioadă de timp cu părinţii ei, care locuiesc la Udine.

  Alături de fete se afla iubitul Biancăi, Cristian Casian Molnar, 25 de ani, originar din România, care sosise în Italia cu câteva zile înainte, după un sejur în Austria, la fratele său.

  Vineri dimineaţă, Patrizia dăduse un test necesar înainte de a susţine examenul de „Modelare 3D” (era în anul al doilea al cursului de licenţă în „Design interior şi arhitectură” la Academia de Arte Frumoase). Ideea era o excursie în aer liber, o destinaţie cunoscută sub numele de „Premariacco beach”, plaja de pe râul Natisone, sub podul Ponte Romano din Premariacco. Sub privirile neputincioase ale multor trecători, cei trei au fost înghiţiţi de curent după ce au fost surprinşi de creşterea bruscă a nivelului apei. În momentul în care pompierii au ajuns în zonă, speranţele de a-i intercepta pe cei trei tineri erau deja minime.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.