joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cei doi bărbați care au jefuit un pensionar la UTA au fost prinși, iar unul este arestat preventiv pentru 30 de zile

  de Special Arad | 18 ianuarie 2023, 8:42 PM | Știri Arad

  0

  Cei doi bărbați care au jefuit un pensionar în timp ce își ridica banii dintr-un bancomat de la UTA au fost prinși, unul dintre aceștia fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar celălalt cercetat în stare de libertate.

  Redăm în rândurile ce urmează comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad:

  „Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit la data de 12.01.2023 un dosar de urmărire penală urmare faptului că la data 11.01.2023, în jurul orei 14:10, doi inculpaţi s-au deplasat pe jos în zona UTA din mun. Arad și văzând că persoana vătămată a scos banii de la bancomat, s-au apropiat de aceasta cu scopul de a-i sustrage banii, iar în momentul în care persoana vătămată a introdus banii în buzunar, unul dintre inculpaţi i6-a introdus mâna în buzunarul pantalonilor şi i-a sustras cei 2700 lei, timp în care celălalt inculpat s-a plasat în spatele persoanei vătămate.

  În cauză a fost atribuit număr unic de dosar penal şi a fost dispusă începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi inculpaţi cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt respectiv complicitate la furt, fapte prevăzute de art. 228 alin. 1 Cod Penal, respectiv art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 228 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea dispoziţiilor art. 41 alin. 1 Cod penal raportat la art. 43 alin 5 Cod penal, ambii inculpaţi fiind recidivişti.

  La data de 17.01.2023, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de autorul infracţiunii de furt, aflat sub măsura preventivă neprivativă de libertate a controlului judiciar într-un alt dosar, propunere ce a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile.

  Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

  Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Parchetul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.