Cei doi bărbați care au jefuit un pensionar la UTA au fost prinși, iar unul este arestat preventiv pentru 30 de zile

  de Special Arad | 18 January 2023, 8:42 PM | Știri Arad

  0

  Cei doi bărbați care au jefuit un pensionar în timp ce își ridica banii dintr-un bancomat de la UTA au fost prinși, unul dintre aceștia fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar celălalt cercetat în stare de libertate.

  Redăm în rândurile ce urmează comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad:

  „Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit la data de 12.01.2023 un dosar de urmărire penală urmare faptului că la data 11.01.2023, în jurul orei 14:10, doi inculpaţi s-au deplasat pe jos în zona UTA din mun. Arad și văzând că persoana vătămată a scos banii de la bancomat, s-au apropiat de aceasta cu scopul de a-i sustrage banii, iar în momentul în care persoana vătămată a introdus banii în buzunar, unul dintre inculpaţi i6-a introdus mâna în buzunarul pantalonilor şi i-a sustras cei 2700 lei, timp în care celălalt inculpat s-a plasat în spatele persoanei vătămate.

  În cauză a fost atribuit număr unic de dosar penal şi a fost dispusă începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi inculpaţi cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt respectiv complicitate la furt, fapte prevăzute de art. 228 alin. 1 Cod Penal, respectiv art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 228 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea dispoziţiilor art. 41 alin. 1 Cod penal raportat la art. 43 alin 5 Cod penal, ambii inculpaţi fiind recidivişti.

  La data de 17.01.2023, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de autorul infracţiunii de furt, aflat sub măsura preventivă neprivativă de libertate a controlului judiciar într-un alt dosar, propunere ce a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile.

  Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

  Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Parchetul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.