miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cea mai nouă zonă rezidențială a Aradului! Într-adevăr, Tabacovici Residence își merită numele! (Galerie foto)

  de Special Arad | 11 august 2015, 8:47 AM | Advertorial | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Nici nu au finalizat lucrările la noul cartier, intitulat Tabacovici Residence, că proprietarii sunt asaltați de nenumărate telefoane și vizite prin care arădenii dornici să aibă o casă doresc să afle mai multe detalii. Și n-am crezut zvonul până nu am verificat.

  Așa încât, ne-am urcat în mașină, aflați în plin centrul Aradului, în trei minute am trecut peste podul din Aradul Nou, după benzinăria Rompetrol am cotit la dreapta și, păstrând direcția șoselei de asfalt, în alte două minute am ajuns la locație. În liniștea de afară, imediat după ce am parcat ne-a întâmpinat un domn care, pe un ton mai mult decât prietenos ne-a invitat să spunem ce dorim. „O casă. Ne interesăm cu privire la toate amănuntele care ne-ar putea ajuta să ne decidem dacă să alegem sau nu acest cartier” – i-am spus.

  „Păi haideți să vă arătăm. Trebuie să vă spunem că un asemenea proiect, realizat la toate standardele, nu există în Arad – mă refer în oraș, atât de aproape de centru. Dacă vă uitați atent, o să observați că avem parcele la cheie cum se spune. Loturi de 400 sau 500 de metri pătrați, dispuse pe o parte și pe alta a șoselei (ați văzut că acum se lucrează la asfalt) pe care încap fără probleme două mașini mari, în paralel, plus trotuare. Pentru toate terenurile, 56 de loturi, absolut toate, au fost introduse rețelele de gaz, apă, canalizare pluvială și menajeră, electricitate, telefonie și internet” – a precizat plin de sine ghidul nostru, dar și avea motive pentru că toate rețelele amintite sunt la vedere și chiar le-am fotografiat.

  Și cum putem avea o casă aici?” – am insistat.„Nu ne-am hotărât încă… dar am vrea să știm” i-am spus hotărât.

  Răspunsul acestuia ne-a blocat: „Intrăm înauntru că e aer climatizat (chiar la intrare există un birou unde în timpul zilei se află reprezentanții firmei, iar noaptea paznicii – n.red.) și, dacă vreți, și semnăm… Glumesc bineînțeles. Deci, vă alegeți parcela, alegem împreună și modul de plată (chiar suntem deschiși la orice formă de colaborare), batem palma și facem contractul. După… când vă apucați de săpat fundația? Și să știți că puteți, dacă aveți un constructor hotărât, să lucrați și seara, că nu e caniculă, pentru că pe toate străzile sunt amplasate rețele de iluminat puternic, pe stâlpi. În plus, vă alegeți dumnevoastră materialele de construcții, calitatea acestora, urmăriți cum se ridică totul de jos, corectați greșelile din mers”.

  N-am mai insistat cu undercover-ul și le-am spus celor din birouri că suntem jurnaliști. La care ei: „Și? Doar nu credeți că facem deosebirea între unii și alții. Cei care vin la noi beneficiază de toate condițiile. Este primul nostru proiect de asemenea amploare și suntem siguri că oferta noastră este de nerefuzat pentru mulți. Noi nu punem condiții cu privire la ce modele de casă doresc oamenii să își construiască. Și știți de ce? Pentru că nu poți avea casa visurilor tale dacă tu alegi un proiect făcut de alții pentru tine! Îi faci tu proiectul, împreună cu soția și copiii, după care o să ai exact ce ți-ai dorit”.

  „Și dumneavoastră ce mai faceți pentru noi?”, am întrebat ca să putem concluziona. „Acum finalizăm străzile de asfalt, după care facem un loc de joacă pentru copii, plus o alimentară. Așa ne-a aprobat Primăria PUZ-ul, așa facem. În plan mai avem și altele, dar toate la timpul lor. Dacă o să fim vecini, fiți siguri că o să le aflați la o bere, un suc ceva…când ne vedem ca vecini. Mă scuzați, trebuie să merg să vorbesc cu domnii, probabil viitori locuitori aici. Dacă mai doriți informații și le doriți la telefon, vă rog să sunați la 0721338900 sau 0722885000”  ne-a spus interlocutorul nostru, păstrând același zâmbet cald.

  Am plecat, uitându-ne încă o dată la ce au realizat investitorii ăștia, acolo pe Tabacovici. Pentru cei care s-au săturat de gălăgia municipiului, în apartamente de bloc sau în case acoperite de praful ridicat de circulația mașinlor, un sfat: mergeți și vedeți! Merită!

  Când am plecat, la două minute de zona rezidențială, am profitat de ocazie, așa că mi-am scos copilul de la Liceul German (aflat la o școală de vară) și am intrat și la Lidl ca să luăm un corn cald.

  Pe drum, o idee ne-a urmărit în permanență… Cu siguranță e mai bine să-ți faci tu propria casă… decât să o cumperi de la alții, să nu știi cu exactitate din ce e făcută și ce calitate au materialele folosite! Pentru că, după mutarea în ea, greu mai poți găsi pe cineva să bagi de vină.

  De urmărit.

   

   

   

   

   

   

   

   

  (P)

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. asta asa ca sa inteleaga lumea cum e cu marii dezvoltatori si biznismeni care reprezintă modelele de succes ale zilei.
   pentru ca stiu ca sunteti jurnalisti cu un anume instinct si curiozitate in sange sper ca veti avea puterea sa distingeti intre publicitate platita, pe care ati difuzat-o onorabil si datoria de gazetari care trebuie servita la fel de onorabil.

   apropo de mari oameni de succes… povestea cu pistru a cam murit… sau?

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.