sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cea mai atractivă şi diversă expoziţie din România este deschisă pentru arădeni la muzeu

  de Special Arad | 15 ianuarie 2015, 11:26 AM | Animal Special | Știri Arad

  0

  SC Gabonica SRL Arad cu sprijinul Complexului Muzeal Arad, invită publicul din Arad să descopere lumea fascinantă a animalelor în cadrul celei diverse expoziţii de reptile vii din România.

  Expoziţia deschisă la muzeul arădean până la sfârşitul lunii aprilie, este cea mai mare expoziţie de reptile vii din România, fiind itinerată în anii trecuţi în marile muzee de istorie naturală din ţară – Sibiu, Constanţa, Alba Iulia.

  Publicul arădean va descoperi peste 50 de exemplare, reptile şi nevertebrate, de pe diferite continente: Asia, Africa, Europa, Australia şi America. Este o expoziţie impresionantă prin numărul de specii, toate crescute în captivitate.

  Atracţiile expoziţiei de la Arad sunt speciile de crocodilieni, speciile de şerpi cu clopoţei. Sunt expuse specii de şerpi regali din America, pitoni din India, şopârle Gecko şi cobre din Indonezia.

  Doar în expoziţia de la Arad poate fi văzut pitonul tigrat albinos din Birmania, care nu ar putea supravieţui în natură datorită culorii sale deosebite. Pitonul reticulat, specie agresivă din Sud-Estul Asiei, este arareori crescut în captivitate, din cele 3 exemplare din Europa, unul este expus la Arad.

  Anul acesta a revenit şi vedeta expoziţiei, PEPINO, crocodilul pitic din Vestul Africii, ce poate creşte până la 1.9 metri şi care face parte din cea mai mică specie de crocodili din lume. Totodată, datorită habitatului şi vieţii nocturne este o specie încă puţin cunoscută de cercetători.

  Expoziţia este o bună oportunitate, atât pentru adulţi, cât mai ales pentru copii de a descoperi lumea animalelor, unele dintre speciile de reptile  fiind foarte rare sau chiar pe cale de dispariţie.

  În cadrul expoziţiei pot fi organizate lecţii de biologie, activităţi extraşcolare pentru toate grupele de vârstă, sub supravegherea profesioniştilor de la SC Gabonica SRL .

  Program:

  ianuarie-aprilie 2015

  Marţi-Duminică, orele 9.00-17.00

  TAXĂ DE INTRARE :

  7 RON – ADULTI

  6 RON – COPII, ELEVI, STUDENTI, PENSIONARI

  REDUCERI PENTRU GRUPURILE ŞCOLARE ORGANIZATE !

  Organizatorii oferă ghidaj (20 lei/ghidaj/grup) în limba română, maghiară şi engleză !

  Pentru alte detalii şi programarea vizitelor grupurile şcolare organizate  Vă rugăm să ne contactaţi la telefon 0741 526 071.

  TAXA DE FILMARE: 15 RON

  TAXA DE FOTOGRAFIERE (FĂRĂ BLITZ!): 10 RON

  TAXA DE FOTOGRAFIERE TELEFON MOBIL: 5 RON

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.