vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cea de-a doua premieră a noii stagiuni de teatru ne va prezenta „Arta” Yasminei Reza

  de Special Arad | 23 septembrie 2015, 7:49 PM | Cultură

  0

  Duminică, 27 septembrie, va avea loc la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” cea de-a doua premieră a stagiunii 2015 / 2016. Este vorba despre spectacolul „Artă” de Yasmina Reza, în traducerea  Violetei Popa. Regia poartă semnătura  lui Szabó K. István, scenografia  îi aparține  lui  Cosmin Ardeleanu, iar muzica este realizată de către Ovidiu Iloc. Spectacolul va avea loc la Sala Mare, de la ora 19,00.

  Spectacolul „Artă” prezintă 3 prieteni, un tablou și un conflict care tinde spre absurd prin dezvoltarea sa. Odată ce unul dintre cei trei prieteni cumpără ceea ce pare un simplu tablou cu câteva linii contra unei sume fabuloase de bani, cel de-al doilea își iese din minți și pune sub semnul întrebării relația dintre ei. Încercând să aplaneze conflictul, cel de-al treilea prieten intervine, însă fără prea mari reușite. 

  Spectacolul, de un umor și o luciditate aparte, pune în discuție prieteniile și lumea în care trăim, ironizând acțiunile în favoarea artei sau a pseudo-artei și evidențiind relația dintre elitism și snobism. 

  „Artă” îi aduce pe scenă pe Ioan Peter, Zoltan Lovas și Bogdan Costea în rolurile celor 3 prieteni, cu o regie semnată de Szabó K. István.

  Poți cumpăra biletul pentru spectacol pe bit.ly/BiletArta sau de la casieria teatrului.

  3

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.