Arădenii sunt invitați să participe la „Promenada Inimilor”

  de Special Arad | 25 September 2021, 8:58 AM | Știri Arad

  0

  Cluburile Rotary Arad şi Rotary Arad Cetate, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, continua tradiția, derulând în perioada 25 septembrie – 2 octombrie programul ,,Promenada Inimilor 2021”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii, pe un traseu amenajat pe faleza Mureșului. Evenimentul se organizează cu sprijinul Primariei Municipiului Arad.

  Programul „Promenada Inimilor” este un proiect de amenajare a unui traseu accesibil ce îşi propune ca în această perioadă atipică să incurajeze păstrarea unui stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică (cu respectarea distanțării), minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

  „La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, spune Dan Gaiţă – profesor de cardiologie și membru Rotary.

  În acest an, respectând distanțarea fizică, arădenii sunt invitaţi să parcurgă individual traseul circular cu lungime de 2 km, delimitat de pasarela pest3 3 octombrie se va organiza o tombolă la care doritorii se pot înscrie prin postarea pe pagina de Facebook a evenimentului a unui mesaj din care să rezulte parcurgerea traseului (de exemplu, captură de imagine cu numărul de paşi sau o poză facută în orice punct al traseului marcat pe malul Mureşului, cu condiţia să fie evidenţiată în poză imaginea inimii marcată pe traseu).

  Detalii despre eveniment si premiile oferite la tombolă găsiți pe pagina evenimentului, AICI.
  Programul inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, ,,Promenada Inimilor”, a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

  În anul 2021, Aradul se altură numersoaselor orașe din România în care se desfășoară proiectul, precum : Alba Iulia, Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brașov, București, Caransebeș, Caracal, Călărași, Cluj-Napoca, Constanța, Dej, Iași, Odorheiu Secuiesc, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Timișoara, Târgu Jiu, Slatina, Suceava, Sighetul Marmației și Vaslui.

  Arădenii sunt inivitaţi să parcurgă în mod regulat traseul de 5000 de paşi pentru sănătatea inimii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.