Update Ce subiecte au primit elevii la examenul de limba română, la Evaluarea Națională 2021

  de Raluca Medeleanu | 22 iunie 2021, 11:11 AM | Educaţie | Topic special

  0

  Elevii care au terminat clasa a VIII-a au susținut astăzi prima probă din cadrul Evaluării Naționale: proba scrisă la Limba și Literatura Română.

  Elevii au primit subiectele sub formă de broșură și au trebuit să răspundă la mai multe întrebări, dintre care legate de morfologie, sintaxă, analiză pe textul „Pantera Neagră” de Sorin Titel și pe fragmentul „Falsa Generalitate” de Stela Giurgeanu, respectiv să creeze un text argumentativ.

  Update – Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Arad, în total au fost prezenți 2378 candidați. Nu s-au prezentat la examen 278 de candidați dintre aceștia (10,39%). Nu a fost eliminat nici un candidat pentru fraudă.

  Mai jos vă prezentăm subiectele, preluate de pe publicația Observatorul Prahovean:


  Următoarea probă este cea de matematică, în data de 24 iunie, urmată în 25 iunie de proba la limba și literatura maternă.

  În 29 iunie se afișează rezultatele parțiale, după care se pot depune contestații până în 30 iunie.

  Rezultatele finale de după contestații se afișează în 4 iulie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.