sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce se mai fură, ce se mai amendează în Arad

  de Special Arad | 7 decembrie 2021, 12:56 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  În ziua de 7 decembrie, poliţiştii și jandarmii arădeni au legitimat 963 de persoane, au verificat 74 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 12 de mijloace de transport în comun/persoane în vederea respectării măsurilor anti-Covid impuse în starea de alertă, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

  Au fost aplicate 12 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare totală de 500 de lei.

  Au furat motorină

  Polițiștii Biroului de Ordine publică au depistat trei bărbați de 41, 52, și 61 de ani, domiciliați în municipiul Arad și localitatea Vinga, angajați ai unei societăți comerciale având obiectul colectării deșeurilor în municipiul Arad, care aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, la data de 06 decembrie a.c., ar fi sustras din incinta unei societăți comerciale din municipiu, aproximativ 150 de litrii de motorină. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit societății comerciale.

  În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

   A condus fără permis

  Polițiștii Secției 3 Rurală Chișieneu-Criș au depistat în seara zilei de 06 decembrie, un tânăr de 22 de ani, care conducea un autoturism în localitatea Șepreuș.

  În urma verificării a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

  A condus sub influența alcoolului 

  Polițiștii Biroului Rutier au depistat în ziua de 6 decembrie, un arădean de 59 de ani, care conducea un autoturism pe Bulevardul Nicole Titulescu din municipiul Arad.

  Testarea cu aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,51 m.g./l. alcool pur în aerul expirat.

  Conform procedurii bărbatul a fost transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

  Acțiune pe linia respectării regimului legal de viteză

  În perioada 04-05 decembrie, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pe linia impunerii unui climat de siguranță rutieră prin impunerea respectării regimului legal de viteză, în municipiul și județul Arad.

  În urma activitățiilor desfășurate au fost aplicate 245 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 58.600 de lei, 155 dintre acestea pentru nerespectarea vitezei legale admise, în baza O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

  De asemenea, au fost reținute 29 de permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.