sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ce săptămână tristă… A murit Papa Bouba Dioup, eroul Senegalului în victoria contra campioanei mondiale, Franța

  de Lucian Dănilă | 29 noiembrie 2020, 8:43 PM | Sport

  0

  În 2002, Senegal a scris o pagină foarte frumoasă în istoria Cupei Mondiale la fotbal. Am trăit experiența Camerunului, care în 1990 învingea campioana mondială în exercițiu, Argentina, cu Maradona pe teren, la meciul inaugural.

  Senegal avea să ducă mai departe tradiția și, în 2002, tot la meciul inaugural, învingea campioana mondială Franța la Mondialul din Japonia și Coreea de Sud. Papa Bouba Dioup devenea erou național în Senegal, el fiind marcatorul unicului gol. A fost un meci în care Senegal s-a prezentat cu o echipă de fotbaliști care evoluau, aproape toți, în Franța, unii dintre ei fiind foști internaționali de juniori ai Franței!

  Astăzi, Papa Bouba Dioup s-a stins din viață. Avea doar 42 de ani și de mai mult timp lupta cu o boală foarte grea. Diop a adunat 63 de selecții și 11 goluri pentru naționala Senegalului, echipă cu care s-a calificat în sferturile de finală ale Mondialului din 2002, unde a fost eliminată de Turcia.

  În cariera sa, Diop a jucat la ASC Diaraf, Vevey United, Xamax, Grasshoppers, Lens, Fulham, Portsmouth, AEK Atena, West Ham și Birmingham.

  A fost o săptămână marcată de dispariția marelui Diego Maradona. Astăzi, Viorel Turcu, fost internațional român, s-a stins și el la vârsta de 60 de ani… Acum Papa Bouba Dioup…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.