sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ce rămâne în urma rușilor. Cadavre pe străzi, gropi comune, spitale și grădinițe bombardate

  de - | 9 aprilie 2022, 3:31 PM | Internaţional

  0

  (foto: Twitter/ Lesia Vasylenko)

  Nu mai puțin de 132 de cadavre au fost descoperite în orașul Makariv din Ucraina, unele găsite pe străzi, iar altele excavate din gropi comune.

  Primarul orașului, Vadym Tokar, a făcut anunțul într-o intervenție la un post ucrainean, menționând că este vorba despre cadavre ale civililor, potrivit BBC.

  Acesta a adăugat că majoritatea cadavrelor au fost excavate din gropi comune, dar că unele au fost găsite pe străzi.

  Makariv se află la aproximativ 50 de kilometri vest de Kiev și înainte de război avea o populație de aproximativ 15.000 de oameni.

  Tokar a spus că luptele din ultimele săptămâni au făcut ca cifra să scadă până la 1.000 și că aproximativ 40% din Makariv a fost avariat, multe clădiri fiind distruse.

  „Ocupanții au distrus aproape toată infrastructura, au bombardat casele și blocurile, au distrus complet spitale și grădinițe”, a mai spus primarul.

  sursa: ziare.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.