sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ce proiecte culturale au șansa să primească finanțare de la CMCA și ce proiecte au fost respinse

  de Tomck@t | 3 iunie 2021, 12:32 PM | Administraţie | Cultură | Topic special

  0

  Evenimente precum Arad Open Air Festival, Particles, Red Run și Balul Balurilor au șanse să revină în acest an sub o formă sau alta, dosarele depuse pentru finanțare fiind admise de Centrul Municipal de Cultură (CMCA). 

  Înscrierile pentru finanțările nerambursabile din 2021 la CMCA, pentru sport, cultură și tineret au început la sfârșitul lunii aprilie și data limită pentru depunerea propunerilor de proiecte a fost 26 mai. Rezultatele etapei a doua a selecției de proiecte pentru „Promovarea Sportului de Performanță” au fost deja publicate, cu tot cu sumele alocate, însă rezultatele finale (etapa a II-a) pentru „Cultură” și „Tineret” au apărut doar parțial, deși data anunțată a publicării a fost 02.06.2021 (ieri).

  Întârzierea rezultatelor finale și afișarea sumelor alocate poate fi din cauza contestațiilor, care sunt așteptate în termen de 2 zile lucrătoare de la data afișării primelor rezultate și la care se vor răspunde în termen de 3 zile.

  Vom reveni cu sumele aprobate în momentul în care acestea vor fi făcute publice, însă până atunci putem avea o privire de ansamblu asupra proiectelor depuse, cele aprobate și cele respinse.

  Festivaluri – dar într-o variantă restrânsă 

  Marile festivaluri din România precum Untold, Neversea sau Electric Castle au renunțat la organizare în acest an, dar se pare că vor câștiga teren festivalurile mai mici de muzică, precum cel de la aeroportul arădean, AOA (Arad Open Air). Proiectul depus de Asociația deputatului Glad Varga, Centrul de Excelență, a fost admis în prima etapă a selecției de proiecte din cadrul programului „Proiecte Culturale 2021, prima sesiune”.

  Au fost admise și proiectele „Artă Bass și Cultură în Hangar” (depus de Asociația ABC), „Particles – Laborator intraurban. Spații interculturale” și „Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații” (depuse de Asociația CitiZenit), „Red Run” și „Balul Balurilor” (proiectele Asociației City Guide Arad).

  În categoria „Cultură” au mai fost admise proiecte precum „Ziua fanfarelor” (Asociația Qult-Ar), „Atracțiile Aradului” (Asociația Pro Fortuna), „Traseele memoriei” (Fundația Umanitară Pro Armonia), un scurtmetraj realizat de Asociația Culturală Pro Visio, concepția, editarea și promovarea cărții „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno – chineze”, cinci proiecte depuse de Universitatea Aurel Vlaicu și trei proiecte depuse de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”.

  Proiectele respinse

  Asociația pentru Promovarea Istoriei și Artei Medievale – Lupus Dacus, de exemplu, pierde finanțarea la două proiecte depuse, cu motivația că dosarul a fost incomplet. Cu aceeași motivație, nici Caravana Metropolis / Cinema în aer liber nu se va mai organiza în acest an, cel puțin nu cu finanțare din partea Primăriei Arad (prin Centrul Municipal de Cultură).

  Proiectul „Caravana Tiff Unlimited” a fost, de asemenea, respins, cu motivația: „Documentație depusă după data și ora limită prevăzute în Anunțul de participare”.

  În categoria „Tineret, Învățământ și Recreative”, patru proiecte au fost respinse: „Voluntar, de dragul bunicii” (proiectul Asociației Citar), „Școala de vară Alexandru Mocioni” (proiectul Asociației Euro-Tinet), „ALTCVA în Arad” (proiectul Asociației Diezcolectiv) și „Ora de Educație Rutieră” (proiectul Asociației pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului / E.D.I.T.), toate dosarele depuse fiind considerate incomplete.

  Rezultatele primei etape în categoria „Cultură”

  Rezultatele primei etape în categoria „Tineret, Învăţământ şi Recreative”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.