Comisia lansează o cerere de propuneri în valoare de 9 milioane EUR pentru conținut media online destinat tinerilor europeni

  de Special Arad | 9 July 2022, 8:41 AM | Internaţional

  0

  Ieri, 8 iulie, Comisia a publicat o cerere de proiecte în valoare de 9 milioane EUR pentru a sprijini producția de știri din întreaga Europă pe teme de actualitate, cu un accent deosebit pe tinerii europeni.

  După două cereri de propuneri pilot în 2020 și 2021, această a treia cerere sporește în mod semnificativ sprijinul pe care UE îl acordă jurnalismului transfrontalier și solicită propuneri din partea unor consorții care să reunească minimum cinci organizații din cel puțin cinci state membre ale UE, cu scopul de a le oferi tinerilor europeni posibilitatea de a compara perspective din întreaga Europă, de a-i implica printr-un conținut atractiv, din perspective multiple, în diferite limbi europene, precum și de a spori participarea democratică a tinerilor din diferite grupe sociale, lingvistice și de vârstă.

  Demersul face parte din eforturile depuse în vederea sporirii și a diversificării surselor de finanțare la nivel european pentru a sprijini jurnalismul transfrontalier și a dezvolta noi formate inovatoare, cu respectarea deplină a independenței editoriale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.