sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ce prețuri mai au permisele false în Irlanda sau în Moldova? Ne dau răspunsul polițiștii de Frontieră!

  de Special Arad | 3 septembrie 2018, 1:28 PM | Nădlac | Urmăriți

  0

  Imagine cu scop ilustrativ (foto: Poliția de Frontieră)

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, doi cetățeni români care conduceau autoturisme în baza unor permise de conducere false, obținute în Irlanda, respectiv în Republica Moldova. Amândoi au declarat că habar n-aveau că documentele sunt false.

  În data de 01.09.2018, în jurul orei 06.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, la volanul unui autoturism marca BMW înmatriculat în Germania, cetăţeanul român B.A., în vârstă de 22 de ani, cu domiciliul în județul Timiş.

  Tânărul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Irlanda, dar care nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic. Faţă de cele constatate, acesta a declarat că a obţinut permisul de conducere în urma unor cursuri urmate în Irlanda, pentru care a plătit suma de 450 de euro şi nu avea cunoştinţă că documentul este fals.

  E mai ieftin în Moldova

  A doua zi (02.09.2018), în jurul orei 16.50, la Punctul de Trecere a Nădlac – Nagylak s-a prezentat pe sensul de ieşire din țară cetăţeanul român C.V., în vârstă de 32 de ani, conducând o autoutilitară marca Mercedes Benz, model Sprinter, înmatriculată în Irlanda.

  Acesta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităților din Republica Moldova, dar cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals, iar bărbatul nu deţine un permis de conducere. Bărbatul de 32 de ani a declarat că a obţinut permisul de conducere în urma unor cursuri urmate în R. Moldova, pentru care a plătit suma de 1.400 de lei (în jur de 300 euro) şi nici el un cunoştea faptul că documentul este fals.

  În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de uz de fals și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.