Ce pot cere șefilor angajații care au copii mici sau persoane în îngrijire, începând de luna aceasta





România, alături de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene, trebuie să aplice începând cu data de 2 august 2022, normele adoptate în 2019 în UE ce prevăd îmbunătățirea echilibrul dintre viața profesională și cea privată pentru părinți și îngrijitori, după cum se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar.
Cu alte cuvinte, angajații care au copii mici sau persoane în îngrijire vor avea dreptul de a le cere șefilor un program flexibil de lucru, care va ajuta persoanele în cauză să-și continue cariera, dar și viața de familie, fără a fi nevoite să aleagă una dintre acestea în favoarea celeilalte.
Se urmărește un echilibru între viața profesională și cea privată a părinților, dar și să se crească numărul femeilor pe piața forței de muncă. De asemenea, se urmărește prin această directivă și utilizarea concediilor din motive familiale și a formulelor flexibile de lucru, potrivit comunicatului transmis marți de către Comisia Europeană.
În Europa, rata de ocupare în rândul femeilor este cu 10,8% mai mică decât cea din rândul bărbaţilor.
Pe de altă parte, doar 6% dintre femeile cu responsabilităţi familiale lucrează, comparativ cu 81% dintre bărbaţii cu aceleaşi responsabilităţi, scrie sursa citată.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)