Ce e mai rău decât un scandalagiu într-o cafenea din Arad? Doi scandalagii snobi și cu aere de vedetă!

  de [email protected] | 18 martie 2017, 5:50 PM | Culise | Topic special

  3

  De obicei, când ieși într-o seară de vineri într-o cafenea cu prietenii, te duci să te relaxezi, să discuți despre ce-ai mai văzut, ce-ai mai făcut, sau să dezbați chestiunile arzătoare pentru societatea din care – cu mândrie – faci parte. Nici nu observi că, de fapt, asiști la un „forum” informațional care-ți furnizează cel puțin o știre care ar putea să apară a doua zi într-un ziar online, în special când ai și câțiva ziariști la masă. Dar, uneori, norocul ziaristului explodează la masa vecină și spulberă pur și simplu atmosfera destinsă a acestui colocviu amical cu o confruntare a testosteronilor pretinși intelectuali și a mușchilor cu venele ieșite-n relief din cauza nervilor.

  Nu vom spune în care local s-a petrecut incidentul, din simplul motiv că nu are nicio relevanță (putea să fie oricare cafenea din oraș) și pentru că nu are niciun rost să-i creăm o reputație proastă doar pentru că niște scandalagii s-au trezit buimaci din beție dând cu palma groasă-n masă și cu cheful de a face propria lege a consumatorului, chiar și de față cu oamenii legii. Dar ce s-a întâmplat, mai exact?

  Doi bărbați, dintre care unul mai în vârstă și mai „lovit” (la propriu, căci avea niște răni și vănâtăi urâte pe cap), s-au luat în gură mai întâi cu chelnerița, după care cu proprietarul localului… pentru că le era foame. Li s-a spus că se află într-o cafenea și nu într-un bistro sau un restaurant, dar ei nu și nu, „Betmen, Betmen”… iar când li s-a spus că este în zonă un astfel de local unde se și mănâncă, le-a sărit țandăra și mai tare: „Ce-i cu atitudinea asta?” „Așa ceva e de neconceput la Pahis sau la Bükürești!”, „E strigător la cer!” etc. etc. Văzând că cei doi se comportă ca niște PahisHiltoni pe stop, ca niște stele verzi în epicentrul constelației lui Bacchus de care nimeni nu are nevoie, proprietarul i-a rugat pe cei doi să plătescă nota de plată și să părăsească cafeneaua. Scandalul adevărat abia atunci a început. Au venit și oamenii de pază, niște brute fioroase cu mușchi mai mari decât înfumurarea celor doi „opozanți”, dar care tot n-au reușit să-i dea afară pe aroganții serii, pentru că unul dintre ei, ăla mai în vârstă, i-a amenințat că va chema poliția. Și nu a glumit… doar că și proprietarul a apelat la intervenția polițiștilor, iar seniorul turmentat degeaba le-a tot explicat agenților de Poliție că el și confratele războinic au fost nedreptățiți și tratați sub nivelul lor de somități locale. Au fost amendați amândoi și conduși afară, nu înainte să plătească consumația.

  Întâmplarea face că l-am recunoscut pe unul dintre vociferanți, deși l-am văzut o singură dată până acum, săptămâna trecută, la o întrunire diferită, unde s-a zbătut, de asemenea, să iasă-n evidență, cu un tupeu ieșit din comun. Știm și cum se intitulează, chiar el s-a prezentat, și nu ne este greu să verificăm la Poliție dacă e vorba într-adevăr despre el… dar am stat și ne-am întrebat: să-i facem public numele, să-i stricăm reputația (oricum destul de dubioasă, până la proba contrarie) pentru o relativ mică altercație? Deocamdată nu. Momentan și-a încasat amenda alături de amicul său mai tânăr căruia i-a stat și mai sus (nasul!) în fața oamenilor de pază și a polițiștilor, dar îi vom urmări „activitatea”. Să vedem până unde merge un scandalagiu snob și cu aere de vedetă, proaspăt întors în orașul său natal ca să arate cine-i intelectualul-șef în zonă… ;)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.